Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις για τον προστάτη

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις για τον προστάτη στην Καβάλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Φώτου.

Όπως ανέφερε αρχικά «Για τον καρκίνο του προστάτη είναι γεγονός ότι είχαμε ανάλογες δράσεις πριν από δύο χρόνια και τώρα απλά επαναλαμβάνουμε την  δράση μας. Και αυτό γιατί τα στοιχεία που είχαμε μαζέψει ήταν απογοητευτικά και θέλουμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση στον ανδρικό πληθυσμό να κάνει τις σωτήριες εξετάσεις.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη αιτία θανάτου για τους άνδρες. Για αυτό ο σύλλογος μας προσπαθεί με κάθε μέσο να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό να κάνει αυτές τις εξετάσεις . Έτσι εμείς αυτή την εβδομάδα κάνουμε εγγραφές και προγραμματισμό για να δώσουμε στους άνδρες αυτούς πλήρη προστατικό έλεγχο, δηλαδή αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις».

Η ΔΡΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Ο σύλλογος μας με την εθελοντική του προσφορά κάνει και αυτή τη δράση. Έτσι από 10-15 του μηνός θα κάνουμε προεγγραφές. Την 15η Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Προστάτη θα είμαστε στην Πλατεία Καπνεργάτη.  Εκεί θα είμαστε για τις τελευταίες εγγραφές. Το βράδυ του Σαββάτου θα φωταγωγηθούμε ενώ πρέπει να καταλάβει ο άνδρας ότι μια φορά τον χρόνο πρέπει να κάνει αυτόν τον έλεγχο πριν το σώμα του το επιβάλλει να κάνει κάτι.

Ο καρκίνος αν το προλάβουμε θεραπεύεται 100%. Εμείς δεν είμαστε γιατροί, ούτε εργαστήρια. Ευαισθητοποιούμε τον κόσμο να κάνει αυτές τις προληπτικές εξετάσεις που σώζουν ζωές. Ας έρθουν σε εμάς, ας πάνε στο γιατρό τους, αλλά να κάνουν την ετήσια αυτή προληπτική εξέταση. Αυτή σώζει ζωές».

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Σε ότι αφορά το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου καβάλας, ο ίδιος εξήγησε ότι ο τέως Διευθυντής της κ. Κασαράκης όντως έρχεται κάθε Παρασκευή στο Νοσοκομείο. Πλην όμως εξήγησε ότι  «αλλά η ογκολόγος κ. Χαμαλίδου πήρε όλο το έργο επάνω της. Οι ασθενείς τη δέχθηκαν με μεγάλη χαρά και πρέπει να την συγχαρούμε γιατί δεν πήρε την καλοκαιρινή της  άδεια, παρέμεινε στο Νοσοκομείο και προσφέρει τις εργασίες της και πέρα του ωραρίου της. Όντως η θέση προκηρύχθηκε και αναμένουμε μέσα στο έτος νέο διευθυντή για το ογκολογικό μας τμήμα. Φεύγοντας ο κ. Κασαράκης μας έδωσε τελικά την ευκαιρία να πάρουμε διευθυντή και να κάνουμε ένα βήμα για να αποκτήσουμε επιτέλους ογκολογική κλινική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *