Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το Λιμάνι

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δηλώνει:

«Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Καβάλας ήταν η κύρια πύλη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την Βόρεια Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό, εκτός από το ότι αναβάθμισε το λιμάνι μας, απέφερε και έσοδα και θέσεις εργασίας στην πόλη και στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δηλαδή το Υπουργείο Ναυτιλίας, πήρε απόφαση η μία από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές να σταματήσει να συνδέεται με την Καβάλα και να δοθεί στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό αποτελεί πισωγύρισμα για την Καβάλα και σίγουρα υποβαθμίζει το λιμάνι μας στον Ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας και των Βαλκανίων. Η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας στερεί έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο, ένα εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης από την πόλη και το νομό και, βέβαια, πόρους και θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία.

Η νέα διοίκηση του ΟΛΚ, που πριν λίγες ημέρες τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις εξελίξεις αυτές είναι κατάφωρα έκθετη και προφανώς υπόλογη στην κοινωνία της Καβάλας.

Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε σε τέτοιες αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που υποβαθμίζουν την Καβάλα και θέτουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή της προοπτική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *