Ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αρνήθηκαν να βάλουν στο συμβούλιο τα θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση

Αδιέξοδο προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς δεν πέρασε κάποιο σημαντικό θέμα. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο επιδιώκουν να συζητηθούν τα σημαντικά θέματα όπως η εξόρυξη χρυσού αλλά και ο αποκλεισμός της Σαμοθράκης.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι «τη Δευτέρα είχαμε Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου αρνήθηκαν να βάλουν τα σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν την περιφέρεια, όπως το θέμα της εξόρυξης χρυσού, το μεταναστευτικό και διάφορα άλλα θέματα. Τα έχουμε θέσει στη δημοσιότητα και τα γνωρίζει ο κόσμος. Με αποτέλεσμα χθες (σ.σ. προχθές) για πρώτη φορά σε όλη την  Ελλάδα ενεργοποιήσαμε μία διάταξη και στην ουσία όπως εύστοχα έγραψε ένας δημοσιογράφος, σύρουμε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο με 22 υπογραφές, περισσότερες από το 1/3, προκειμένου να μπορέσει να υποχρεωθεί να συγκαλέσει αυτήν ή την άλλη εβδομάδα Περιφερειακό Συμβούλιο, με όλα τα σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να συζητήσουμε.

Πέρασαν αποφάσεις, το ζήτημα όμως είναι ότι σημαντικά θέματα όπως το μεταναστευτικό που την ευθύνη έχει ο κ. Μέτιος εφόσον αυτός συνομιλεί με τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη. Τα θέματα που έχουν να κάνουν με την εξόρυξη χρυσού, με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης και τη ζημιά που έπαθαν οι κάτοικοι. Όλα αυτά τα θέματα θα συρθούν και θα τα συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχουν υποχρέωση να συγκαλέσουν μέσα σε 6 μέρες. Αλλιώς θα τη συγκαλέσουμε εμείς ως αντιπολίτευση χωρίς τη συμμετοχή της διοίκησης».

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Η προβληματική και αντιδημοκρατική προσέγγιση πληρώνονται. Τους στείλαμε μία επιστολή όλες οι παρατάξεις και τους είπαμε να βάλουν τα θέματα αυτά να τα συζητήσουμε. Από τη στιγμή που αυτή η αντιδημοκρατική λογική του προέδρου και του περιφερειάρχη δεν οδήγησε στο να μπουν τα θέματα στην ημερήσια διάταξη κι εμείς αναγκαστήκαμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος. Δύο θέματα καταγράφηκαν για πρώτη φορά. Το ένα είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υποχρεωθεί ένας περιφερειάρχης να πάει σε συνεδρίαση που δεν τη συγκαλεί εκείνος και ο πρόεδρος αλλά ουσιαστικά η αντιπολίτευση και θα πρέπει να παράσχει εξηγήσεις για μία σειρά από θέματα και το άλλο είναι ότι για πρώτη φορά είδαμε την αγαστή συνεργασία του κ. Μέτιου με την παράταξη της Χρυσής Αυτής όπου εκτός από τα δύο γνωστά δεκανίκια τα οποία έχει, την παράταξη του κ. Σιμιτσή και τον περιφερειακό σύμβουλο του Παναγιώτη Καμμένου, έχει και την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, Βέβαια, μειοψηφικός ήταν και μειοψηφικός θα παραμείνει. Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση της Περιφέρειας να προσπαθεί να βασιστεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *