«Ο  περίφημος νόμος Κατρούγκαλου είναι αυτός  που θα συνθλίψει την μεσαία τάξη στην Ελλάδα» δηλώνει ο φοροτέχνης  λογιστής  Ντίνος Κλειτσιώτης

Οι κατασχέσεις  τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων είναι πρακτικές που εξοντώνουν τους φορολογούμενους όπως σχολιάζει ο φοροτέχνης  λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.  Ο τελευταίος σε δηλώσεις του τόνισε αρχικά ότι «Με αυτές τις πρακτικές στραγγαλίζονται οι επιχειρηματίες». Και πρόσθεσε πως  «Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι κατασχέσεις των λογαριασμών και το δυσάρεστο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει και σε κατασχέσεις κάτω από 5.000 ευρώ και μέχρι τώρα ξέραμε ότι αυτό ίσχυε ως όριο.

Μιλάμε για κάτι που σαφώς δεν είναι ό,τι το καλύτερο για κανέναν, για επαγγελματίες, μικροβιοτέχνες και όλους τους Έλληνες πολίτες. Είναι μια εξέλιξη που θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει την εγκύκλιο και την ρύθμιση που θέλει να περάσει και τα νούμερα που ο καθείς χρωστάει δεν είναι γιατί θέλει ο καθένας από εμάς να χρωστάει.

Είναι απλά γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει και να αποπληρώσει. Για αυτό και πρέπει να προστατέψουμε τον καθένα μικροεπαγγελματία και για αυτό υπήρχε το όριο των 5.000 χ ευρώ.

Αλλά δυστυχώς βλέπουμε σήμερα το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών να υπεισέρχεται και σε νούμερα κάτω από 5.000 ευρώ. Για τα μικρούς επαγγελματίες που χρωστούν μικρά ποσά αυτό θα είναι τραγικό».

ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο κ. Κλειτσιώτης πρόσθεσε πως «τα 5.000 ευρώ  ήταν για την προστασία των  μικρών οφειλετών. . Αν καταργηθεί τελικά θα έχουν πρόβλημα όλοι οι φορολογούμενοι και αυτό δεν είναι ό,τι το καλύτερο για την ρευστότητα για τα πάντα στην αγορά. Εγώ θα κάνω παράκληση στο υπουργείο να επανέλθει αυτό το νούμερο ώστε κάτω από 5.000 ευρώ  να μην έχουν πρόβλημα κατασχέσεων οι πολίτες.

Σε συνδυασμό με την φορολογία και το ασφαλιστικό θα νοιώσουν οι επαγγελματίες από αρχές Φεβρουαρίου   βαρύ τον πέλεκυ όταν θα αρχίσουν να έρχονται οι ειδοποιήσεις. Και μάλιστα αυτοί που πληρώνουν, αυτοί που έχουν κάποιο κέρδος θα νοιώσουν στο πετσί τους, το όλο ασφαλιστικό.

Ένας επαγγελματίας που έχει 30.000 ευρώ σήμερα ως εισόδημα, θεωρείται πλούσιος; Και όμως αυτός καλείται να πληρώσει τις 9.000  ευρώ φόρο και στις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Νούμερα που δεν θα μπορέσει να σηκώσει η αγορά. Με αυτό το ασφαλιστικό δεν θα  μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι πολίτες. Και ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου είναι αυτός  που θα συνθλίψει την μεσαία τάξη στην Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *