Ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος ενημερώθηκε χθες για τα προβλήματα του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα»

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα», κ. Αφεντούλης Τσούλης, η νομική σύμβουλος του ιδρύματος, Μαρίνα Φιλιππίδου και ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, κ. Μάκης Κρεμύδας, βρέθηκαν στο γραφείο του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου (Φ.Ν.Θ)., όπου και είχαν συζήτηση με τον Μητροπολίτη  κ. Στέφανο, ο οποίος για πρώτη φορά ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα.

ΣΤΙΣ 500.000 ΕΥΡΩ

Η κ. Μαρίνα Φιλιππίδου, στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο κλεισίματος που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, εξαιτίας του μεγάλου χρέους που αυτό έχει προς το Ι.Κ.Α. Απευθυνόμενη στον μητροπολίτη και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κ. Φιλιππίδου, ανέφερε αρχικά ότι πρόκειται για ένα ειδικό σχολείο για παιδιά με αναπηρία, που  ιδρύθηκε το 1985 από γονείς που είχαν παιδιά με αναπηρία και ήταν υπό την εποπτεία της εκκλησίας και του μακαριστού μητροπολίτη Προκοπίου.

«Όλα αυτά τα χρόνια μας βοήθησε πολύ ο μακαριστός μητροπολίτης, το ίδρυμα μεγαλούργησε, αλλά στο τέλος είχαμε πολλά προβλήματα. Η μητρόπολη έκανε μια χορηγία 20.000 ευρώ για την ανακαίνιση, ώστε να λάβει την πιστοποίηση το ίδρυμα, το οποίο έχει ένα μεγάλο χρέος προς το Ι.Κ.Α., περίπου 500.000 ευρώ. Λόγω αυτού του προβλήματος δεν μπορεί να επιχορηγηθεί από άλλον φορέα, είτε ιδιωτικό, είτε από την περιφέρεια κι έχουν κατασχεθεί τα νοσήλια από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα γίνεται μερική άρση των νοσηλίων και πληρώνονται κάποιοι μισθοί των εργαζομένων», ανέφερε σχετικά η κ. Φιλιππίδου.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ

«Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης, είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει πολλή ζωή το ίδρυμα. Αναμέναμε τόσο καιρό να γίνει η ρύθμιση με τις 120 δόσεις ή να ενταχθεί το ίδρυμα στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κάτι που δεν κατάφερε τελικά. Η λύση που προτείνω εγώ είναι να γίνει κρατικό και να ενταχθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά δεν την προωθούν. Πρέπει ή να γίνει η ρύθμιση ή με κάποιο τρόπο να το πάρει το κράτος υπό την εποπτεία του για να λειτουργήσει, ειδάλλως θα έχει λίγη ζωή. Ήδη τα παιδιά έχουν μείνει λιγότερα, περίπου 15, ενώ ήταν 30. Δυστυχώς θα είναι μια δομή χωρίς μέλλον, ενώ χρειάζεται να υπάρχει. Ήρθαμε για να ενημερώσουμε τον μητροπολίτη, ώστε με όποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει», επισήμανε καταληκτικά η  κ. Μαρίνα Φιλιππίδου.

ΕΥΧΕΣ

«Για πρώτη φορά ακούω το θέμα. Θα συζητήσουμε και πιστεύω ότι θα γίνει μια κατανόηση του θέματος. Κάτι παραπάνω δεν μπορώ να πω, γιατί δεν το έχω στη σκέψη μου. Εύχομαι με τον καλύτερο τρόπο και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος να ενεργήσει καταλλήλως, προκειμένου να βρεθεί ό,τι καλύτερο, ώστε να μην γίνει το πρόβλημα μεγαλύτερο», απάντησε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *