«Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα μεγάλα λόγια, θέλει πράξεις και ανθρώπους που να του λένε την αλήθεια» δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης

Για μία προσπάθεια προβολής των πολιτικών τους θέσεων έκανε λόγο χθες σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Παράλληλα ολοκληρώθηκε το πολιτικό πρόγραμμα του συνδυασμού τους «Σύγχρονος Δήμος».

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι «όλο αυτό το διάστημα γίνεται μία προσπάθεια ούτως ώστε να δείξουμε τις θέσεις μας και να έρθουμε σε επαφή και να συζητήσουμε με τους συνδημότες μας. Έχουμε γυρίσει την αγορά, πηγαίνουμε και σε αρκετές συνοικίες όπου συναντάμε κόσμο και συνομιλούμε μαζί του. Κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τελειώσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος». Κι αυτό διότι θεωρούμε ότι οι δημότες πρέπει να ξέρουν τις θέσεις ενός συνδυασμού πριν αποφασίσουν ποιον θα ψηφίσουν. Πρέπει να φύγουμε, πλέον, από τις εποχές που ψηφίζουμε με το φιλικό αλλά πρέπει να ψηφίζουμε με τη λογική διότι η πόλη μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν λογική και μπορούν να έχουν θέσεις και απόψεις στα διάφορα θέματα».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πρόσθεσε δε «Έμεινε πολύ λίγος καιρός ακόμη, είναι λιγότερο από 2 εβδομάδες. Η προσπάθεια εντατικοποιείται και την Κυριακή των εκλογών ο λαός θα αποφασίσει ποιον δήμαρχο θέλει. Δεν θα βγει από την πρώτη Κυριακή, αυτό είναι δεδομένο από τη στιγμή που υπάρχουν 8 υποψήφιοι δήμαρχοι. Θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή. Όμως επίσης να μην ξεχνάμε εμείς οι υποψήφιοι των συνδυασμών και αυτοί που κατεβαίνουν για δημοτικοί σύμβουλοι ότι το τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα άλλο τοπίο. Θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες. Αυτός που θα είναι δήμαρχος δεν θα μπορεί να κάνει τα «παιχνίδια» του. Δεν θα μπορούν να παίρνουν πλέον υδρονομείς ή οτιδήποτε άλλο και μέσα σε αυτούς να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή τοπικοί και να τους παίρνουμε με δίμηνα. Ακόμη κι αν είχαν ανάγκη από δουλειά, όπως λέει η κα Τσανάκα, από τη στιγμή που αποφάσισαν να ασχοληθούν, να μην πάρουν καμία θέση. Διότι φαίνεται ότι είναι συναλλαγή. Όπως επίσης δεν γίνεται να παίζουμε με τα δίμηνα με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Αυτά θα είναι κομμένα πλέον. Αυτός που θα είναι δήμαρχος θα ελέγχεται για τις ενέργειες και τις πράξεις του και δεν θα υπάρχει αυτό το ανεπτυγμένο υπερεγώ το οποίο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Για τη στάση των δημοτών απέναντι στις εκλογές είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι στεναχωρημένος, απογοητευμένος, διότι μετά από τόσα χρόνια κρίσης, πάντα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε κάποιον που μπορεί να φέρει διαφορετικά τα πράγματα. Κι όταν πλέον φτάσεις στο τέλος κι εκεί απογοητεύεσαι, καταλαβαίνεται ότι αυτό δεν το εκδηλώνεις εύκολα, το εκδηλώνεις όταν πας στις κάλπες. Οι πολίτες αυτήν τη στιγμή δεν εκδηλώνονται πολύ. Θεωρώ ότι σε πολλούς υποψήφιους, σε όλους μας ίσως, μας χαμογελούν, μας λένε να προχωρήσουμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι η αλήθεια. Εγώ, πάντως, αυτό που παίρνω από τον κόσμο είναι ζέστη και θέρμη. Και καταλαβαίνεις ότι τουλάχιστον έχεις αγγίξει την ψυχή του και μπορείς και μιλάς μαζί του. Έχει βαρεθεί ο κόσμος να ακούει μεγάλα λόγια διότι πριν τις εκλογές αν μας ακούσει κάποιος να μιλάμε θα πει ότι την επόμενη μέρα η πόλη θα είναι μία άλλη πόλη. Και μετά ερχόμαστε στη διοίκηση και τα πράγματα μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητά τους. Έχει βαρεθεί, λοιπόν, ο κόσμος τα μεγάλα λόγια. Θέλει πράξεις και ανθρώπους που να του λένε την αλήθεια».

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Τέλος, θέλοντας να δώσει το πολιτικό στίγμα του συνδυασμού του, είπε ότι «αυτό που κάνει διαφορετικό τον «Σύγχρονο Δήμο» είναι η ποιότητα των υποψηφίων που υπάρχουν στον συνδυασμό. Αυτοί οι οποίοι έρχονται και ασχολούνται στο δικό μου συνδυασμό, είναι καταξιωμένα άτομα στην κοινωνία με θέληση να προσφέρουν στον τόπο. Αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ και κάνει διαφορετικό τον συνδυασμό μας.

Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Λέμε τις θέσεις και τις απόψεις μας για την πόλη. Τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Και την άλλη μέρα, αν ο συνδυασμός επιβραβευτεί από τους πολίτες για την προσπάθεια που κάνει, να μπορέσουμε σε συνεργασία και με άλλες παρατάξεις, να σηκώσουμε τα μανίκια και να κάνουμε ουσιαστική δουλειά για να μπορέσουμε να πάμε την πόλη μας ένα βήμα περισσότερο. Και να σχεδιάσουμε, επιτέλους, ποια πόλη θέλουμε σε όλους τους τομείς. Από τον τουρισμό μέχρι την αγορά κ.α. Ας αφήσουμε τις χάντρες και ας σταματήσουμε το ελάχιστο να το κάνουμε μέγιστο. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στον ποιοτικό τουρισμό, με αγοραστική δύναμη. Αν το πετύχουμε η πόλη θα αρχίσει οικονομικά, τουλάχιστον, να αναπτύσσεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *