Ο καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ Βασίλης Τσιάντος παρευρέθηκε στο 9o Φόρουμ των μελών της ENQA

Ο καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Βασίλης Τσιάντος παρευρέθηκε, ως αντιπρόεδρος της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, www.adip.gr), στο 9o Φόρουμ των μελών της ENQA (European Association for Quality Assurance in Higher Education, www.enqa.eu), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ταλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας στις 25-26 Απριλίου 2019.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις εργασίες του Φόρουμ, εγκρίθηκε η συμμετοχή της Κύπρου ως πλήρους μέλους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό. Η ανεξάρτητη αρχή της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ) λειτουργεί από το 2015 με αξιόλογο έργο. Μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τις αρχές διασφάλισης της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση συζητήθηκε και το στρατηγικό πλάνο της ENQA για τα έτη 2021-25. Στην θεματολογία του Φόρουμ συμπεριλαμβανόταν η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Έγινε παρουσίαση από την κα Vanessa Debiais-Sainton, Επικεφαλής της Μονάδος της Γενικής Διεύθυνσης για την Εκπαίδευση, Νεολαία, Αθλητισμό και Πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Directorate-General for Education, Youth, Sport and Culture, European Commission). Επίσης, σημαντική ήταν η παρουσίαση του Καθηγητή Bert van der Zwaan, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, με τίτλο «Το Τοπίο της ανώτερης εκπαίδευσης το 2020 και πέρα».

Η ΑΔΙΠ είναι πλήρες μέλος της ENQA από τον Ιούνιο του 2015 μετά από εξωτερική αξιολόγηση από ανεξάρτητη επιτροπή. Στην ENQA συμμετέχουν περισσότεροι από 50 φορείς από 27 χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *