«Ο Ιατρικός Σύλλογος έκανε δουλειά και μέσα από την συνεργασία θα βγουν τα καλά αποτελέσματα» τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης

Ένα διεθνές Ιατρικό Συνέδριο θα γίνει στην Καβάλα τον Ιούνιο, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης.

Όπως τόνισε αρχικά «Στην Καβάλα την τελευταία 10ετία θα λέγαμε ότι γίνονται αρκετά ιατρικά συνέδρια και σε ορισμένα από αυτά θα λέγαμε ότι έχει εμπλακεί ο Ιατρικός Σύλλογος και σε άλλα όχι. Πάντως δρα ενισχυτικά και άλλωστε ξέρουν και οι διοργανωτές, είτε οι επιστημονικές ομάδες είτε οι επίσημες εταιρείες οργάνωσης συνεδρίων – γιατί στα περισσότερα συνέδρια υπάρχει ένα επίσημο γραφείο οργάνωσης συνεδρίων – οπότε όλοι ξέρουν ότι θα βρουν ένα γόνιμο χώρο συνεννόησης και υποβοήθησης θα λέγαμε της όλης διοργάνωσης. Ένα από τα συνέδρια λοιπόν που πρόκειται να γίνει το προσεχές διάστημα είναι ένα συνέδριο που αφορά τους ψυχιάτρους και το οποίο τοποθετείται χρονικά τέλη Ιουνίου, αρχές  Ιουλίου.

Θα έρθουν ψυχίατροι από την Ελλάδα και από ευρωπαϊκές και εξωευρωπαϊκές χώρες. Ένα άλλο συνέδριο που επίσης έχει ορισθεί είναι αυτό για τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου και αφορά το συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αρτηριοσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος και το οποίο θα φιλοξενήσει επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.

Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους διοργανωτές σε αυτή την προσπάθεια γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα συνέδρια είναι προς ωφελεία των γιατρών των αντίστοιχων ειδικοτήτων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Γιατί διανυκτερεύουν σε  ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία, καταναλώνουν και αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας».

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Πρόσθεσε δε πως «Βέβαια αν θέλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, υπάρχει ένα θέμα σε ό,τι αφορά τα συνεδριακά κέντρα. Παρόλο ότι έχουμε μικρούς χώρους  όπως το συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου, αυτό της Ιατρικής Εταιρείας στον Αμυγδαλεώνα, το συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης στην Λυδία, κανένα όμως από αυτά δεν ανταποκρίνεται για τη διοργάνωση πολύ μεγάλων συνεδρίων.

Παρόλα αυτά όμως, μπορούμε να διεκδικούμε μικρομεσαίας εμβέλειας ιατρικά συνέδρια τα οποία θα έχουν τις συνέπειες που προαναφέραμε. Εμείς άλλωστε έχουμε συνεργαστεί με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και θα καταθέσουμε και πάλι τις προτάσεις μας, ώστε να κάνουμε μια ανασκόπηση των τελευταίων χρόνων, προκειμένου να δείξουμε ότι τα ιατρικά συνέδρια μπορούν να γίνουν ένα σημαντικό κομμάτι για την τοπική τουριστική κίνηση.

Και μάλιστα εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα να αντιπαρατεθούμε αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχουν μελέτες που έχουν γίνει από το ΤΕΙ και το τμήμα οικονομικών που λέει ότι ο επισκέπτης της κρουαζιέρας καταναλώνει και αφήνει στην τοπική κοινωνία γύρω στα 30 ευρώ ενώ ο επισκέπτης του ιατρικού συνεδρίου και του συνεδρίου γενικότερα αφήνει περί τα 70 ευρώ.

Άρα είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία κάθε μέλος του συνεδρίου αλλά και κάθε συνοδός που διαβιεί στο ξενοδοχείο και  που επισκέπτεται και τα αξιοθέατα της πόλης πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνει.

Θα έρθουμε σε επαφή επομένως τις επόμενες ημέρες και με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά και με άλλους φορείς, όπως και με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων τον κ. Μιτζάλη για να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Για παράδειγμα έχουμε το ΛΟΥΣΥ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εκτιμήθηκαν από τους διοργανωτές και τους συνέδρους έφεραν το ΛΟΥΣΥ να προτιμάται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται και σε άλλα ξενοδοχεία συνέδρια.

Θα βρεθούμε όμως για να μιλήσουμε για τον ιατρικό τουρισμό, αλλά και για τον ιατρικό συνεδριακό τουρισμό. Στην μεν πρώτη περίπτωση μιλάμε για κάθε πολίτη που επιλέγει την περιοχή μας για την ίαση του, επισκεπτόμενος είτε το νοσοκομείο Καβάλας είτε άλλες μονάδες υγείας που το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πια πολλές και πολλά μπορούν να προσφέρουν.

Μεταξύ Καβάλας και Δράμας υπάρχει μια πληθώρα θεραπευτικών κλινικών με παροχή κάθε είδους περίθαλψης. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεξιά και αριστερά της Φιλιππίας οδού και όχι μόνο, και εντός και εκτός πόλης υπάρχει ένας οργανωμένος ιδιωτικός τομέας που προσφέρει μια πλήρη μορφή θεραπείας.

Εγώ δεν είμαι ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών κλινικών αλλά προασπίζομαι και τα συμφέροντα των συναδέλφων που εργάζονται,  που προσφέρουν και που μπορούν να δώσουν το καλύτερο δυνατό σε κάθε κομμάτι. Γιατροί, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές προσφέρουν στον κλάδο υγείας.

Ο τουρισμός ο ιατρικός πάει καλά και χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια. Και πρέπει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκτός από τις εκθέσεις τουρισμού που πηγαίνουν και φέρνουν αποτελέσματα, να συμμετέχουμε και να προβάλουμε την πόλη μας και την περιοχή μας και στον τομέα αυτό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος έκανε δουλειά και μέσα από την συνεργασία θα βγουν τα καλά αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *