Ο δρόμος του Παληού, η κεντρική Πλατεία, η πεσμένη Γέφυρα και η Καλαμίτσα, είναι τα θέματα που απασχολούν τον νέο δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Παληό Καβάλας με τα πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα. Ήδη οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ενώ η νέα Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να επιληφθεί του θέματος. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης όπως σημείωσε έχει αναθέσει σε ειδικούς το όλο θέμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κάλεσα και σε συνεργασία με τον κ. Κώστα Λαλένη, τον συγκοινωνιολόγο καθηγητή του Πανεπιστημίου Βόλου, τον κ. Ιλιού, συζητήσαμε για το θέμα για αν μπορέσουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα. Διότι ο ασυνείδητος πάντα θα υπάρχει ότι μέτρα και να πάρουμε, και θα τρέχει. Τα κόμπλεξ του θα τα βγάζει στο αυτοκίνητό του. Αυτοί πάντα θα υπάρχουν. Όμως το πρόβλημα με τα μέτρα που θα παρθούν θα μειωθεί στο ελάχιστο. Περιμένω τις προτάσεις ούτως ώστε μετά που θα αναλάβω να μπορούμε πλέον να τις υλοποιήσουμε. Να τις κοστολογήσουμε για να μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε».

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Για το θέμα της Καλαμίτσας είπε ότι «ξαναπήρα τηλέφωνο στην ΕΤΑΔ. Προβάλλουν κάποιες δικαιολογίες, λένε ότι τώρα είναι οι εκλογές δεν μπορούν να το κάνουν. Τέλος πάντων, υποσχέθηκαν ότι θα βάλουν τουλάχιστον δύο ναυαγοσώστες, για να μην υπάρχει κίνδυνος για τους λουόμενους. Για το υπόλοιπο θα το δούμε».

ΠΛΑΤΕΙΑ

Για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, για την οποία είχε πει ότι θα κάνει παρέμβαση, είπε ότι «ο διαγωνισμός έχει συμβασιοποιηθεί που σημαίνει ότι εάν δεν κάνουμε αυτό που υπάρχει, αν σταματήσουμε τον εργολάβο θα πρέπει να πληρώσουμε τη ρήτρα. Δεν είναι να πληρώνουμε τσάμπα λεφτά. Σε πρώτη φάση θα φύγουν οι κερκίδες και στη συνέχεια θα κάνουμε γενναίες παρεμβάσεις στην πλατεία ούτως ώστε να γίνει πλατεία. Και να δούμε τα προβλήματα και με την Αστυνομία και με τη Δημοτική Αστυνομία, όλα αυτά τα παραβατικά στοιχεία που υπάρχουν στην πλατεία και είναι υπάρχει αυτό το χάλι που υπάρχει.

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι αυτό με τα τροχόσπιτα που είναι κάτω στο Περιγιάλι. Κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και φυσικά μόνο με αστυνομικά μέτρα».

ΓΕΦΥΡΑ

Για το θέμα της πεσμένης γέφυρας, είπε ότι «έχει γίνει φολκλόρ. Μίλησα με την Εγνατία, με τον υπεύθυνο, έχει ετοιμαστεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εγνατίας και Περιφέρειας. Λόγω των εκλογών δεν είχε υπογραφεί ακόμα, αλλά με διαβεβαίωσε ότι εντός των ημερών θα γίνει και αυτό μετά τις εκλογές. Ούτως ή άλλως θα μιλήσω με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ούτως ώστε να επισπευτεί η διαδικασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *