Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας συμμετέχει στην τριήμερη αποχή από τις παραστάσεις στα δικαστήρια, που αποφάσισε το Εφετείο Θράκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, στο πλαίσιο συντονισμένων κινητοποιήσεων κατά της απόφασης ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Συλλόγου Καβάλας από τις παραστάσεις ενώπιον των Δικαστηρίων σήμερα, Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος έκανε γνωστό ότι θα συνεδριάσουν την Πέμπτη για να απεργήσουν και την Παρασκευή.

Ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι «σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου το Σάββατο το μεσημέρι, ευθυγραμμιζόμενο με τις αποφάσεις των υπολοίπων συλλόγων του Εφετείου Θράκης, αποφάσισε την 4ήμερη αποχή. Κατ’ αρχήν θα είναι τριήμερη και την Πέμπτη θα πάρουμε απόφαση και για την Παρασκευή. Θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιμονή του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει νομοσχέδιο για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Δύο είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται η απόφασή μας. Ο πρώτος έχει να κάνει με το θέμα της υποβάθμισης της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που επιχειρείται και ασφαλώς θα υπάρχει πρόβλημα με την ίδρυση και 4ης σχολής.

Το δεύτερο και κυριότερο είναι ότι ήδη σε ένα επάγγελμα το οποίο είναι υπερκορεσμένο, που οι συνάδελφοι μετά δυσκολίας –ιδίως τα νέα παιδιά- τα βγάζουν πέρα, δημιουργούμε ακόμη μία νομική σχολή. Βάζουν κι άλλους εισακτέους και άλλους απόφοιτους, αυξάνοντας έτσι τον πληθωρισμό στο επάγγελμα ο οποίος ήδη μας ταλαιπωρεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό θα είναι η αρχή. Ήδη τα Γιάννενα και το Ηράκλειο έχουν ζητήσει την ίδρυση νομικής σχολής και στα δικά τους πανεπιστήμια. Αυτά είναι τα δύο ζητήματα για τα οποία αποφασίσαμε να απέχουμε αυτήν την εβδομάδα απ’ όλες τις παραστάσεις στα δικαστήρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *