Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Σωτήρης Παπαδόπουλος θεωρεί ότι ο Δήμος Καβάλας κινείται με αυτόματο πιλότο

Ιδιαίτερα κινητικός παρουσιάζεται ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.  Ο τελευταίος έκανε σχετικές δηλώσεις  αναφερόμενος στην εμπειρία του αυτούς τους 2 μήνες που είναι σύμβουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος  σημείωσε πως «Αυτό που βλέπω είναι ότι ο Δήμος Καβάλας είναι στον αυτόματο. Τρέχουν όλα με τον αυτόματο πιλότο… Δεν γίνονται πράγματα που προέρχονται από την πρωτοβουλία, από τη βούληση, από την θέληση. Είτε γιατί έχουμε θέματα σοβαρά, όπως για τα φώτα στο Βερούλειο που ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Μουμτζάκης δεν γνώριζε τη διαδικασία και έριχνε αλλού βολές είτε γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος πολιτικός σχεδιασμός για το τι πρέπει να γίνει. Κάποια πράγματα γίνονται απλά για λόγους επικοινωνίας, όπως ο καθαρισμός του κολυμβητηρίου που έχει γίνει και πάλι πράσινη η πισίνα, ενώ κάποια επικοινωνιακά τρικ δεν είναι στο πλαίσιο της εξέλιξης και της βελτίωσης που πρέπει να έχει η κάθε δημοτική αρχή».

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ

Ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος ακολούθως σχολίασε πως «Τώρα δεν βλέπω πρόβλημα με τους 9 δημοτικούς συμβούλους του κ. Μουριάδη σε ότι αφορά το να περνούν τα θέματα. . Τα περισσότερα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου  (Δ.Σ.)  που είναι και υπηρεσιακά άλλωστε περνούν ομόφωνα ενώ δεν είχαμε τουλάχιστον μέχρι τώρα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις αποφάσεις. Κάποια θέματα που πιστεύει ο δήμαρχος ότι δεν θα περάσουν τα άφησε για την επόμενη φορά. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι πρόχειρα επεξεργασμένες και έχουν μπει στο Δ.Σ. ενώ δεν θα έπρεπε. Δεν ακολουθείται η νομότυπη διαδικασία. Εκεί είναι το πρόβλημα και όχι αν αποφασίσουμε οι 30 δημοτικοί σύμβουλοι. Θέληση έχουμε να πάρουμε αποφάσεις και όλα είναι προς όφελος της Καβάλας.

Αλλά αν δεν έρχονται τα θέματα ως πρέπει;».

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αναφορικά με τους μετανάστες ο ίδιος σχολίασε ότι  «Από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και σε τοπικό επίπεδο αυτό που φαίνεται είναι ότι «φιλέτα»  που μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος Καβάλας καταλήγουν σε γκέτα των προσφύγων – μεταναστών – λαθρομεταναστών – παράτυπων προσφύγων – και είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις που φιλοξενεί τέτοιες δομές στον αστικό ιστό. Δική μου πρόταση να είναι οι μετανάστες να φιλοξενούνται  έξω και μακριά από την πόλη της Καβάλας για να υπάρχει αποτροπή να παραμένουν εντός πόλης. Αντίθετα οι πρόσφυγες είναι εντός της πόλης της Καβάλας, σε καλές δομές, σε καλά σημεία, κάνουν μπάνιο που που, αυτό  είναι τελικά η ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται; Στο τέλος θα υποστούμε κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν την θέληση να προσαρμοσθούν στην ελληνική νοοτροπία. Λες και εμείς τους παρακαλέσαμε να έρθουν εδώ.  Το θέμα πρέπει να συζητηθεί εντός του Δ.Σ. και αυτό είναι το μεγαλύτερο αγκάθι που υπάρχει και κακώς ο Δήμαρχος το σκεπάζει μιλώντας για τις υποσχέσεις του Υπουργού προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, που του είπε ότι το 2020 θα φύγουν όλοι οι μετανάστες από την πόλη της Καβάλας. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.  Τι θα πει προσωρινά; Χρειάζονται δραστικά μέτρα από το Δήμαρχο που ελέγχει το νερό και το ρεύμα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Οι υποσχέσεις και τα χτυπήματα στην πλάτη δεν κάνουν κάτι. Θέλει αποφασιστικότητα. Όπως έκανε ο αείμνηστος Αθανασιάδης με τη Μεγάλη Λέσχη,  θέλει και τώρα δυναμική κίνηση. Ο Δήμος Καβάλας  πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα έως και να απειλήσει. Γιατί μπορεί να το κάνει και να πάψει τις απλές συζητήσεις».

ΠΕΡΙ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ

Σε ερώτηση αν γνωρίζει κανείς θέματα ασφαλείας περί ΤΑΡ ο ίδιος απαντά ότι «Το θέμα της ενημέρωσης είναι από τις βασικές ελλείψεις που έχουμε ως κοινωνία. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και αυτό πρέπει να γίνει με την ευθύνη του Δήμου Καβάλας. Χρειάζονται ομάδες εθελοντών αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση έκρηξης. Η εταιρεία είναι ιδιωτική και θέλει με μειωμένο κόστος να κάνει τη δουλειά της. Το θέμα είναι πολιτικό και το θέμα Νοσοκομείου φέρει και την υποχρέωση του Νοσοκομείου να πιέσει και το ίδιο. Θέλει και εκδηλώσεις και αυξημένα ανταποδοτικά αν σκεφτούμε τι έγινε με την έλευση του αγωγού.  Άλλοι Δήμοι πήραν ανταποδοτικά. Εμείς; Γενικά δεν υπάρχει συντονισμός, οργάνωση και σωστή διαχείριση. Η έλλειψη γνώσεων θα έπρεπε να έχει εξαλειφθεί. Τρεις μήνες μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης δεν μπορεί να δικαιολογεί να μην ξέρουν πως κοστίζει το ρεύμα στο Βερούλειο. Να ξοδεύονται χρήματα για να γυμναστούν τα παιδιά και ας μην γίνει μια εκδήλωση. Μπαίνουν και βγαίνουν θέματα που θα μπορούσαν να περάσουν αν γνώριζαν καλά τη νομοθεσία. Γιατί εμείς έντονη αντίδραση δεν φέραμε σε κάποιο θέμα του δημάρχου κ. Μουριάδη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *