«Ο Δήμος προσπαθεί να πληρώσει τους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών» δηλώνει η πρόεδρος του νομικού προσώπου Αλληλεγγύη   Ευαγγελία Δρακονάκη

Στους παιδικούς σταθμούς της Καβάλας εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 2 μήνες λόγω του ότι η ΕΕΤΑ δεν έχει στείλει τα χρήματα που λαμβάνει από το ΕΣΠΑ. Η πρόεδρος του νομικού προσώπου Αλληλεγγύη κ. Ευαγγελία Δρακονάκη έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Είναι γεγονός πως δεν έχουμε καταβάλει ακόμη την μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου αν και υπολογίζαμε ότι θα καταφέρουμε να πληρώσουμε τους δύο μήνες στις 10 Νοεμβρίου. Δυστυχώς χρήματα δεν έχουν έρθει από την ΕΕΤΑ. Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους και μιλάμε και με μειλ αλλά τελικά χρήματα δεν ήρθαν. Και στο ερώτημα τι θα γίνει και αν θα κατατεθούν τα χρήματα, μας είπαν ότι αυτός είναι ο στόχος.

Η  ΕΑΤΤΑ είναι η ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται στην ουσία το πρόγραμμα και αυτί περιμένουν να πάρουν τα χρήματα από τους εθνικούς πόρους και την Ευρώπη. Δεν  μας έχει καταβληθεί ούτε η εξόφληση από την προηγούμενη σχολική χρονιά 2015 – 2016 και φυσικά δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από το φετινό πρόγραμμα.

Και όλα αυτά όταν υποτίθεται ότι φέτος θα άλλαζαν τα πράγματα  και η καινούρια μορφή της σύμβασης είναι ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κάθε μήνα. 73 άτομα συμβασιούχοι είναι άμεσα εξαρτημένοι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και από εκεί καταβάλλεται η μισθοδοσία τους».

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ

Πρόσθεσε δε ότι «Εμείς τους έχουμε πληρώσει με πόρους των παιδικών σταθμών δηλαδή στην ουσία πρέπει 95 χιλιάδες ευρώ να επιστρέψουν στο νομικό πρόσωπο και φυσικά πρέπει να έρθουν πίσω όλα τα λεφτά. Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος πληρώθηκαν από το νομικό πρόσωπο και πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Κάθε μήνα εμείς πληρώνουμε και όταν έρθουν τα ξαναβάζουμε. Είμαστε στο τέλος του ημερολογιακού και οικονομικού έτους και δεν είναι δυνατό τώρα να τραβηχτούν και άλλα χρήματα γιατί έτσι θα διαταραχθεί η μισθοδοσία των μονίμων.

Εμείς μόλις έρθουν τα χρήματα θα πληρώσουμε άμεσα τους εργαζόμενους μια και έτσι και αλλιώς έως τις 13 του κάθε μήνα μπορούμε να καλύπτουμε μισθοδοσίες. Για αυτό λέω ας έρθουν τα χρήματα και βλέπουμε άμεσα τι μπορούμε να καλύψουμε και δη τις 95 χιλιάδες ευρώ και να έρθουν και τα χρήματα και από το καινούριο πρόγραμμα».

ΟΦΕΙΛΕΣ

Ακολούθως τόνισε ότι «Φέτος έχουμε και τα voycher και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να έρθουν και τα κονδύλια κάθε μήνα. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και στο Δήμο Παγγαίου για παράδειγμα που δεν είχε το νομικό του πρόσωπο οικονομική ευκολία ακόμη οφείλονται ποσά. Εμείς για παράδειγμα που έχουμε πάνω από 70 άτομα προσωπικό έχουμε 95χιλιάδες ευρώ το μήνα μισθοδοσία και εργοδοτικές εισφορές. Άρα τα πράγματα είναι δύσκολα ενώ όσοι έχουν 6-7 άτομα τότε το κόστος είναι χαμηλό. Εκείνοι έχουν χαμηλότερα έσοδα, εμείς βέβαια ευτυχώς πήραμε και άλλα παιδιά, 20 περισσότερα παιδιά από πέρσυ αλλά αρκεί να έρθουν τα χρήματα.

Και μην μας τα μπερδεύει η υπουργός κ. Γεροβασίλη με τις 15 χιλιάδες παιδιά που δεν θα έχουν μέλλον στους παιδικούς…. Για αυτό και θέλω εισροή στο ταμείο των παιδικών. Πάντως όλοι όσοι διαχειριζόμαστε νομικά πρόσωπα με αυτό τον τρόπο έχουμε θορυβηθεί. Δεν πανικοβαλλόμαστε, ας μας φέρουν τα χρήματα όπως τα είχαν υπολογίζει πέρα από τις άδειες των καναλιών και από εκεί και πέρα βλέπουμε πως θα βγάλουμε την σχολική χρονιά που ξεκίνησε 1η Σεπτεμβρίου και δεν έχουμε εισπράξει ακόμη ούτε ένα ευρώ ενώ έπρεπε από τέλος Σεπτεμβρίου να παίρνουμε κάτι… Και τώρα μας στέλνουν εξόφληση της προηγούμενης χρονιάς.

 

Ο Δεκέμβριος είναι κοντά, δεν έχουμε δέσμευση για αποπληρωμή και δεν μπορώ να εξασφαλίσω την ομαλή ροή των μονίμων. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι ταχυτήτων αλλά ο νόμος έχει τους μόνιμους, τους συμβασιούχους, τους αορίστου κλπ.

Αν μας στείλουν τα χρήματα σε μορφή μιας δόσης τότε εμείς θα πληρώσουμε πέρα του ενός μήνα. Όσα χρήματα μας στείλουν μια και δεν είναι δικά μας χρήματα εμείς θα τα δώσουμε για να καλύψουμε κάθε κενό.

Δεν είναι χρήματα που τα κρατάμε για να πληρώσουμε κάτι άλλο, όπως προμηθευτές. Όλα κυλούν κανονικά, εμείς έχουμε άλλωστε νούμερα και πληρώνουμε από το δικό μας ταμείο, στέλνοντας τα πίσω όταν τα στέλνει η ΕΤΑΑ. Αν εμείς δεν πληρώναμε οι εργαζόμενοι θα είχαν να πληρωθούν από τον Ιούνιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση