Ο Δήμος Καβάλας μηνύει την «Εγνατία Οδό Α.Ε», με αφορμή την κατασκευή μετωπικών διοδίων , για τα προβλήματα που προκαλεί στην κίνηση των οχημάτων

 Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατέθεσε χθες  το πρωί ο Δήμαρχος κ Θόδωρος Μουριάδης εναντίον της Εγνατίας Οδού Α.Ε  για την δυσκολία κίνησης των οχημάτων στην Ανατολική πλευρά της Καβάλας, με αφορμή την κατασκευή του μετωπικού σταθμού  διοδίων.

Στις δηλώσεις  προς τους δημοσιογράφους ο κ Μουριάδης είπε « Καταθέτουμε σήμερα  μήνυση ως Δήμος  Καβάλας στην εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε» για την κατασκευή διοδίων την Ανατολική πλευρά της πόλης , η οποία έχει ως αποτέλεσμα να κλείσει εντελώς η Ανατολική πλευρά , ο κόσμος να αναγκάζεται να κάνει ολόκληρο κύκλο για να πάει από την Δυτική πλευρά στους προορισμούς του. Αποτέλεσμα και περιβαλλοντικά να επιβαρύνεται η πόλη, αλλά το σημαντικότερο είναι πως και τουριστικά και εμπορικά  μειώνεται η κίνηση της πόλης. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται , ούτε μπορούμε να περιμένουμε έναν εργολάβο να κάνει την κατασκευή σε ένα άλλο σημείο για έρθει εδώ. Πρέπει η εταιρία να αναλάβει τις ευθύνες της , απέναντι στην πόλη της Καβάλας. Πάντα υπάρχει μια δικαιολογία παρά την επικοινωνία που έχουμε. Άλλοτε μας λένε πως έχουν υποβάλλει μια καινούργια πρόταση, άλλοτε  ότι εργολάβος δεν έχει έρθει, όμως ο εργολάβος πρέπει να πιεστεί για να τελειώνουνε τα διόδια.

Είπανε πως το κομμάτι θα γίνει πριν τις γιορτές , ύστερα το μετέθεσαν μετά τις γιορτές  και όμως αυτή η κατάσταση συνεχίζεται. Υποτίθεται πως η πρόταση για την συγκεκριμένη θέση τοποθέτησης των διοδίων ήταν διαφορετική του καινούργιου διευθύνοντα  συμβούλου . Παρ’ όλ’ αυτά όμως επιμένει το ΤΑΙΠΕΔ, ότι πρέπει τα διόδια να γίνουν στα συγκεκριμένα σημεία , όπου ήταν να γίνουν αρχικά τα μετωπικά, εκατό μέτρα παρακάτω και μάλιστα επειδή υπήρξε η αντίδραση του Δήμου , όπου τους σταματήσαμε την προηγούμενη φορά, τώρα προβαίνουμε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, που σημαίνει ότι τα νομικά μας όπλα λιγοστεύουν και έτσι σταδιακά θα μπορέσουν να κάνουν την απαλλοτρίωση αυτή. Παρ όλ αυτά εμείς δεν το αφήσουμε έτσι. Ήδη οι δικηγόροι κινούνται ανάλογα και από κ ει και πέρα δεν νομίζω πως θα έχουμε αλλαγή πλεύσης. Τα μετωπικά θα γίνουν σε εκείνο το σημείο και τα πλευρικά στην Ανατολική πλευρά, εκεί που προβλεπόταν».

Σημειώνεται πως στην παράσταση εκτός του κ. Αγελαράκη , βρισκόταν και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Κώστας Αντωνιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *