Ο Δήμος Καβάλας και οι Παιδικές Χαρές……..

Ο Δήμος Καβάλας έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη του, περίπου εκατό παιδικές χαρές (ορισμένοι χώροι –τυπικά- δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέτοιες). Όλοι γνωρίζουμε,  πως με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό σε μια πόλη της Ελλάδας, όπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα παιδί, τροποποιήθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την πιστοποίηση παιδικών χαρών. Διαμορφώθηκε έτσι ένα δρακόντειο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο, για να τηρηθεί κατά γράμμα, απαιτεί δαπάνες εκατομμυρίων. Παρόλα αυτά, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας από πέρυσι προχώρησε σε άμεση καταγραφή όλων των υφιστάμενων παιδικών χαρών και των έργων και προμηθειών που απαιτούνται για κάθε μία χωριστά. Πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή η ανάδοχος κοινοπραξία εργάζεται -ως προς το τεχνικό έργο- στις παρακάτω παιδικές χαρές:

 

  1. Οδός Σινώπης,
  2. Οδός 25ης Μαρτίου (Άγιος Λουκάς)
  3. Οδός Σαππαίων
  4. Οδός Σαλαμίνας
  5. Παιδική Χαρά Παλιού (Κοράλλι)
  6. Και οι δύο παιδικές χαρές του Πάρκου Φαλήρου.

Παράλληλα, η προμήθεια του εξοπλισμού έχει πραγματοποιηθεί και η ανάδοχος εταιρία αναμένει την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών για την τοποθέτησή του.

 Οι παιδικές χαρές που θα ολοκληρώνονται με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς. «Στόχος μας για φέτος, η δημοπράτηση ενός ακόμη αντίστοιχου έργου έτσι ώστε, το συντομότερο δυνατόν να πιστοποιηθούν όσες περισσότερες παιδικές χαρές γίνεται, προς ικανοποίηση των μικρών μας φίλων» σημειώνεται από πλευράς της Αντιδημάρχου κ. Πρασσά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση