«Ο Δήμος Καβάλας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μία άκριτη διαγραφή οφειλών προς το ταμείο του», διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  Ηλίας Καλανταρίδης

Ο Δήμος Καβάλας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μία άκριτη διαγραφή οφειλών προς το ταμείο του, διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης.  Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου ο Δήμος Καβάλας δέσμευσε περίπου 1000 τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών για χρέη προς αυτόν άνω των 500 ευρώ.

Όπως  τόνισε αρχικά «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τα κατασχετήρια που έχει ανοίξει η Τράπεζα για οφειλέτες.

Ουσιαστικά και επειδή έγινε συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας  έγινε κατανοητό ότι η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Καβάλας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόζει το νόμο που έχει ψηφισθεί ήδη από το 2014 και είμαστε μάλιστα ο τελευταίος Δήμος της χώρας που μπήκαμε στη διαδικασία να εφαρμόσουμε το νόμο.

Ας μην ξεχνάμε ότι αργήσαμε πολύ ενώ την ίδια ώρα ο ταμίας του Δήμου Καβάλας είναι αυτός που εκ των πραγμάτων όντας αρμόδιος έχει ποινικές ευθύνες και όχι μόνο. Άρα δεν είναι δυνατό να απειλείται η δική του θέση εργασίας ούτε πάλι να φορτωθεί στις πλάτες του, όλα τα διαφυγόντα κέρδη από τις ανείσπρακτες οφειλές.

Έγινε λοιπόν μια μεγάλη συζήτηση, το κατάλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ παράλληλα είχαμε παράσταση διαμαρτυρίας από σωματεία τα οποία μας ζητούσαν ο Δήμος Καβάλας να μην προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Εμείς σε όλους και σε όλους τους τόνους εξηγήσαμε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό αφού πρόκειται για διαδικασία που ο νόμος ορίζει και όχι ο Δήμος Καβάλας».

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Στην συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο  κατατέθηκε πρόταση από τον κ. Ποτόλια να υπάρξει σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών κάτι που έκαναν και άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Πατρών που μας έστειλε μάλιστα το σχετικό έγγραφο και με το οποίο θα ζητάμε από το υπουργείο να αλλάξει το νόμο και να δώσει στους Δήμους τη δυνατότητα και το δικαίωμα να προχωρήσουν σε διαγραφή χρεών βάσει αντικειμενικών κριτηρίων τα οποία θα αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δεν μπορεί να καλύψει τις οφειλές του. Να αποδείξουμε δηλαδή ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης είναι μακροχρόνια άνεργος, δεν έχει εισοδήματα, δεν έχει περιουσία.

 

Άρα να ξεκινήσει μια διαδικασία από όλους τους Δήμους και να ζητηθεί η αλλαγή του σχετικού νόμου. Για αυτό και λέω ότι διαγραφή χρεών χωρίς έλεγχο δεν γίνεται. Και αυτό θα ζητήσουμε και ως Δήμοι ατομικά και ως ΚΕΔΕ από το υπουργείο Οικονομικών αυτή την διαγραφή χρεών  ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι που πραγματικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν να έχουν αυτή την ελάφρυνση υπό προϋποθέσεις πάντα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *