«Ο Δήμος Καβάλας δεν δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί με το Περιγιάλι» δηλώνει ο δικηγόρος του Συλλόγου Κατοίκων της περιοχής, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης

Καμία ενημέρωση ή επαφή με τους κατοίκους του Περιγιαλίου δεν είχε η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε ό,τι αφορά την υποχρέωση τους να πληρώσουν την εισφορά τους σε χρήμα για τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι, διαφορετικά η οφειλή θα καταγραφεί στην Εφορία. Ο Δικηγόρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης έκανε λόγο για αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας στο πρόβλημά τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν έχουμε ενημέρωση από το Δήμο Καβάλας. Θεωρούσα το πιο πιθανό από την τελευταία φορά που πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν πρόκειται να μας καλούσαν μέχρι το τέλος του ’18. Και πολύ αμφιβάλω αν μας καλέσουν μέχρι τις εκλογές. Και το θέμα δεν είναι ότι δεν μας έχουν καλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ότι δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για κάποιο έργο που θα ξεκινήσει. Και μάλιστα, το τελείως αρνητικό είναι ότι προέκυψε ένα θέμα με τις αποχετεύσεις κάτω στο Περιγιάλι. Τα σπίτια κάποιων κατοίκων είναι συνδεδεμένα με τον βιολογικό και κάποιοι άλλοι είναι στους υπονόμους. Οι υπόνομοι καθαρίζονται με ένα συγκεκριμένο μηχάνημα το οποίο εδώ και 2-3 μήνες έχει χαλάσει. Φυσικά δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα. Η ΔΕΥΑΚ πήρε ιδιώτη για να καθαρίσει τους υπονόμους και αργότερα αφού τους καθάρισε, είπε στους κατοίκους ότι μία ιδέα είναι να τους ζητήσει να σταματήσουν να πληρώνουν τέλη ΔΕΥΑΚ και να πάρουν ιδιώτη για να καθαρίζουν τον υπόνομο. Δηλαδή, αντί να πουν ότι θα επεκτείνουν το δίκτυο και θα τους βάλουν όλους μέσα, όπως συμβαίνει σε όλη την πόλη, θα αναγκαστούν οι κάτοικοι ενδεχομένως να παίρνουν ιδιώτη για να καθαρίζουν τον υπόνομο. Γίνεται αντιληπτό ότι όταν αντιμετωπίζονται έτσι οι κάτοικοι στο Περιγιάλι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα αυτή η Διοίκηση να ασχοληθεί σοβαρά.

Δεν έχει τελειώσει κάτι, ακόμη, ήταν όμως μία πρόταση. Και η φιλοσοφία της πρότασης, όμως, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο δήμος δεν δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί. Κι άλλωστε, ένα μέλος της διοίκησης είχε δηλώσει και δημόσια ότι τα έργα γίνονται στις περιοχές που θα ωφεληθούν οι περισσότεροι. Επειδή στο Περιγιάλι θεωρούν ότι δεν είναι πολλοί οι κάτοικοι και προφανώς και όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου δεν είναι πολλοί, δεν θα κάνουν έργα μέχρι να τελειώσει αυτή η διοίκηση. Εμείς περιμένουμε και θα συνεχίσουμε από ‘δω και πέρα, έχοντας αποφασίσει ότι θα απευθυνθούμε και σε άλλους φορείς, όπως οι βουλευτές και η Περιφέρεια, για να δοθεί μία λύση και να υπάρξει μία αφετηρία για να αλλάξει όψη η περιοχή όσον αφορά τα έργα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *