«Ο Δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την κατάσταση της πανδημίας» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος

Συγκεκριμένα είπε ότι «η είσοδος στο πορτοκαλί σημαίνει υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, αναστολή εξόδου στο κέντρο προσφύγων που είναι ένα καλό στοιχείο κ.α. Γενικώς, όμως, η κατάσταση πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρή και υγειονομικά και οικονομικά. Πλήττονται επιχειρήσεις, η τοπική και εθνική οικονομία αλλά το κυριότερο είναι ότι υπάρχει θέμα υγείας. Πρέπει να περιθωριοποιηθούν όσοι αφελείς πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι τεχνητή. Αυτή η αφέλεια είναι δικαιολογημένη ως ένα σημείο καθώς βλέπει κανείς ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα την κατάσταση. Όταν βλέπουμε ότι τα χρήματα που παίρνει για να ξοδέψει για τις επιπτώσεις της πανδημίας, τα χαραμίζει σε διάφορες τρύπες για να τις  βουλώσει, άσχετες με αυτήν την κατάσταση, τότε βλέπεις πόσο σοβαρή είναι η αντιμετώπιση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε».

ΑΛΛΟΥ

Συνέχισε λέγοντας ότι «είδαμε στην Οικονομική Επιτροπή ότι θα δώσει 200 χιλιάδες στη Δημωφέλεια, 77 χιλιάδες στις σχολικές επιτροπές, για ΔΕΗ, για τράπεζες, ΔΕΥΑΚ κλπ κι έχουμε το πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες και με την καθαριότητα ακόμη και του Δημοτικού Ωδείου. Τώρα που έχουμε χρήματα, παρατηρείται αυτή η διανομή αυτών των χρημάτων που δόθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό, να δίνονται για άσχετα θέματα και να μην προφυλάσσουμε τους δημότες από αυτήν κατάσταση. Θέλει προληπτικά μέτρα και δεν βλέπω ο Δήμος Καβάλας να κινείται προς αυτήν την κατάσταση. Ίσως θα πρέπει να υπάρξουν καταστάσεις πολύ πιο οδυνηρές για να μπορέσει να αντιληφθεί ο Δήμος Καβάλας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μην τα περιμένουμε όλα από την κυβέρνηση, θα πρέπει κι εμείς κάτι να κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *