«Ο Δήμος Θάσου είναι πλέον καλοπληρωτής!» δηλώνει με περηφάνια ο Αντιδήμαρχος  Γιάννης Πλαφαδέλης

Την αποπληρωμή των χρεών του Δήμου Θάσου χαρακτήρισε ως το σπουδαιότερο έργο ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Πλαφαδέλης, στα 2,5 χρόνια της νέας θητείας της διοίκησης. Από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσουν αναπτυξιακά έργα, σύμφωνα με τον κ. Πλαφαδέλη.

Όπως τόνισε αρχικά «Πέρασαν όντως 2,5 χρόνια και είμαστε στο μισό της θητείας της δημοτικής αρχής. Από την θέση μου θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θάσου και για την τιμή που μου έκανε να ανανεώσει την θητεία και φυσικά αυτό που πιστεύω ότι είναι το στίγμα αυτής της πορείας των 2,5 ετών της δημοτικής αρχής, θεωρώ ότι το έργο της ρύθμισης των χρεών του Δήμου.Είναι αυτή η οικονομική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου που φέρνει ένα αποτέλεσμα, το οποίο όταν το συζητούσαμε πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε ένα άπιαστο όνειρο.  Γενικότερα δηλαδή οι οφειλές του Δήμου προς τους πολίτες και τους προμηθευτές ήταν μεγάλες και μας προβλημάτιζαν τα μάλα».

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Γενικότερα είμαστε σε μια κατάσταση – οικονομικά βέβαια – προσπάθειας αποπληρωμής όλων των χρεών. Και ο Δήμος πια θέλει να κινείται σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση, θέλει να διαχειρίζεται τα οικονομικά του, τους πόρους του και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικό τελείως άσχημο, με μεγάλες μειώσεις στις επιχορηγήσεις τις κρατικές. Αλλά νομίζω ότι τώρα πια μας δίδεται η δυνατότητα να δείξουμε ακριβώς τις δυνατότητες που έχει αυτό το νησί σε όλα τα επίπεδα. Και είναι πια χρέος μου να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο αλλά και τους υπαλλήλους, τους άμεσους συνεργάτες, τους προϊσταμένους και το προσωπικό της οικονομικής υπηρεσίας και της διοικητικής υπηρεσίας, μια και έχουμε κάνει αρκετά βήματα στον εκσυγχρονισμό του Δήμου και κυρίως όσον αφορά θέματα και ζητήματα όπως είναι το ψηφιακό πρωτόκολλο, η ηλεκτρονική υπογραφή. Τώρα μάλιστα δουλεύουμε και το ηλεκτρονικό οργανόγραμμα, θέματα σημαντικά για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, στη διευκόλυνση των πολιτών και στην ευκολότερη πρόσβαση τους στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και στη μείωση των εξόδων σε ό,τι αφορά κυρίως σε εργατοώρες του προσωπικού, του χαρτιού κλπ».

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Ο κ. Πλαφαδέλης σχολίασε πως «Όλα αυτά όπως και μια σειρά από άλλες ενέργειες που κάνουμε δείχνουν ότι η Θάσος μπορεί να ονειρεύεται μια άλλη κατάσταση, μια σειρά από δράσεις που πριν δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε. Ήδη ο φετινός προϋπολογισμός δείχνει αυτό το στίγμα αυτής της αλλαγής και της οικονομικής ανάκαμψης του Δήμου. Κάνουμε αγορές μηχανημάτων, απορριμματοφόρων, ασφαλτοστρώσεις, έργα προγραμματισμένα που ήταν σχεδόν αδύνατο να κάνει ο Δήμος Θάσου.

Και όλες αυτές οι κατασχέσεις που γινόταν δεν μας στεναχωρούσαν απλά αλλά ήταν προσβολή για το νησί της Θάσου. Η ίδια η αγορά, οι προμηθευτές μας, δείχνουν ότι έγινε αλλαγή. Γιατί όλοι αυτοί δύσκολα ερχόταν να συνεργαστούν με το Δήμο Θάσου και τώρα μας ενοχλούν για να συνεργαστούν μαζί μας, αφού ο Δήμος Θάσου είναι πλέον καλοπληρωτής! Πριν κανείς δεν ήθελε μαζί μας συνεργασία, και τώρα όλοι και δη εν μέσω οικονομικής κρίσης αποζητούν την μεταξύ μας συνεργασία.

 

Για αυτό και λέμε ότι ήταν άδικο να δέχεται συνέχεια μομφή ο Δήμος Θάσου για τέτοια θέματα, ήταν άδικο να δεχόμαστε προσβολές καθημερινά. Αυτή η αλλαγή τοπίου είναι σημαντική και ευχαριστώ και τους άλλους δύο Αντιδημάρχους που παραμένουν και που είναι μαζί τους η συνεργασία άψογη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση