Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές από κάποιους από τους 134 εργαζόμενους της ΒΦΛ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης  δήλωσε πως το τελευταίο διάστημα δέχεται απειλές στο τηλέφωνο του   ο  ίδιος και η  οικογένειά του από κάποιους, όπως αναφέρει, από τους 134 εργαζόμενους της πρώην ΒΦΛ.

Ο ίδιος εξήγησε πως έχει ήδη ειδοποιήσει τόσο τον πρόεδρο των εργαζομένων και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καβάλας κ. Νίκο Βογιατζίδη όσο και την Αστυνομία για τις απειλές αυτές και πως αν δεν σταματήσουν, θα ζητήσει «να ανοίξουν τα τηλέφωνα των 134 για να δούμε ποιοι από αυτούς με καλούν και με απειλούν», ενώ τόνισε πως οι απειλές δεν τον κάμπτουν. Υπογράμμισε επίσης πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η λειτουργία της ΒΦΛ και όλοι οι άμεσα και έμμεσα εργαζόμενοί της και όχι μόνον οι 134 οι οποίοι δεν υπογράφουν τις νέες συμβάσεις.

Η ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Αρχικά, ο κ. Λαζαρίδης  δήλωσε ότι «Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου λιπασμάτων, καθώς η ΒΦΛ είναι ταυτισμένη με την Καβάλα και η Καβάλα ταυτισμένη με τη ΒΦΛ. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν βλέπω μόνο τους 134, βλέπω συνολικά τους εργαζόμενους είτε άμεσα εργαζόμενους είτε έμμεσα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΒΦΛ έχει εκατοντάδες άλλους που συνδέονται με τα λιπάσματα. Εγώ, μιλώντας και με τους συνταξιούχους της βιομηχανίας και με τον κ. Βογιατζίδη, εκτιμώ ότι θα βρεθεί στο τέλος της μέρας μία λύση, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Απλά εμένα με ενδιαφέρουν πολύ όλοι οι εργαζόμενοι, δεν μου αρέσουν οι εργαζόμενοι των δύο ταχυτήτων, δεν μου αρέσει δηλαδή να ασχολούμαστε μόνο με τους 134, γιατί όπως σας είπα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που εργάζονται, έχοντας υπογράψει τις συμβάσεις».

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΑΣ

Ο κ. Λαζαρίδης, ωστόσο, κατήγγειλε ανοιχτά πως δέχεται απειλές, υπογραμμίζοντας ότι  «Θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι μερικές φορές ότι κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς -και το λέω δημόσια- αισθάνομαι ότι χρησιμοποιούν τακτικές μαφίας και το λέω αυτό, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω ενημερώσει και τον κ. Βογιατζίδη και τον πρόεδρο των συνταξιούχων κ. Παναγιωτίδη, ότι δέχομαι στο κινητό μου απειλές τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου. Βεβαίως, εμένα δεν με κάμπτουν οι απειλές πέρα από αυτά τα οποία γράφονται, ανώνυμες είναι οι απειλές και ενημέρωσα τον κ. Βογιατζίδη ότι αν συνεχιστούν αυτές οι απειλές -και δεν το λέω ως βουλευτής, δε μου αρέσει να απειλούν κανέναν άνθρωπο- θα αναγκαστώ να ζητήσω προστασία και θα ζητήσω να ανοίξουν τα τηλέφωνα των 134 για να δούμε ποιοι από αυτούς με καλούν και με απειλούν».

ΠΕΡΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

 «Τέτοιες μέθοδοι, οι οποίες θυμίζουν μαφία, δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία. Ο κ. Βογιατζίδης μου είπε ότι αποκλείεται να είναι από τους εργαζόμενους, δεν περίμενα να μου πει κάτι διαφορετικό, όπως αντιλαμβάνεστε, είπε ότι είναι κατά των ακραίων προσεγγίσεων. Από εκεί πέρα καταλαβαίνετε ότι και αυτός έρχεται σε μία δύσκολη θέση. Εάν ο κ. Βογιατζίδης δεν μπορεί να ελέγξει τους συναδέλφους του, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί. Εγώ, αυτό που ξεκαθαρίζω, είναι ότι με ενδιαφέρει η παρουσία της βιομηχανίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε ούτε σε ακραίες προσεγγίσεις ούτε να μπαίνουν τα κόμματα μέσα σε αυτήν την ιστορία, γιατί αισθάνομαι σε κάποιες περιπτώσεις ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση πολιτικά», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

ΔΑΝΙΚΟΙ

Τέλος απαντώντας στο γιατί δεν πήγε στην συνάντηση στο δημαρχείο, εξήγησε ότι  «Η κριτική που μου ασκείται είναι γιατί δεν πήγα στη συνάντηση την οποία προκάλεσε ο δήμαρχος. Δεν πήγα σε αυτήν τη συνάντηση, γιατί θεωρούσα -και νομίζω ότι δικαιώθηκα- ότι δεν ήταν δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να προσέφερε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Νομίζω ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτά τα οποία συνέβησαν το 2016, δεν μιλάμε για απολύσεις, μιλάμε για μία αλλαγή, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία της εταιρίας, στην οποία θα είναι δανεισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *