Ο Αλέξης Πολίτης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πατρών

Αναπτυξιακό συνέδριο διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλέξης Πολίτης σε δηλώσεις του τόνισε πως υπήρξαν σημαντικά θέματα που αναπτύχθηκαν χαρακτηρίζοντας το ως εξαιρετικό.

Όπως τόνισε  αρχικά “Ένα συνέδριο με αμιγώς αναπτυξιακό χαρακτήρα και με πολύ ενδιαφέρον. Μια σπουδαία συνάντηση, ομολογώ κάτω από αντίξοες συνθήκες μια και ο ιός τα έχει πάει όλα πίσω. Το ότι κατάφεραν οι διοργανωτές να συντονίσουν και με ασφάλεια και να διοργανώσουν αυτό το αναπτυξιακό συνέδριο είναι πολύ σημαντικό.

Είχαμε λοιπόν την τύχη και την χαρά να συνομιλήσουμε και κατ ιδίαν αλλά και στις συνεδρίες με υπουργούς, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και γίνεται πλέον γνωστό ότι το ζητούμενο είναι η συνέργεια, η δικτύωση και η συνεργασίας

Ακούσθηκαν σπουδαία και σημαντικά πράγματα».

ΣΕ ΕΠΕΑΦΗ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς ήμασταν σε επαφή με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και είχαμε κι χαρακτηριστική φωτογραφία που ανέβηκε στα μέσα δικτύωσης Στην συνεργασία μας ακούσθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν και την Περιφέρεια όπως για παράδειγμα η προτεραιότητα του υπουργείου που αφορά σε περαιτέρω επένδυση και αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ενώ είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με τον υπουργό τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη τον οποίο και πιέσαμε και εγώ και ο συνάδελφος της Ξάνθης για το κλείσιμο της εισόδων της χώρας μια και είναι κάτι που πλήττει ανεπανόρθωτα τον ήδη ταλαιπωρημένο τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ και πιέσαμε αρκετά. Κάναμε σπουδαίες επαφές και θα πούμε πολλά ακόμη επ`  αυτού. Το σίγουρο είναι ότι οι συνομιλητές μίλησαν με νούμερα και αριθμούς. Όλοι παραδέχονται ότι φέτος θα είναι μια χρονιά ύφεσης ελέω ιού και στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια την οποία θα κληθούμε να χειριστούμε ο καθείς με τα όπλα του και με το πλήγμα όλους αυτούς τους μήνες της οικονομικής κρίσης να χτυπά των πόρτα όλων μας. Εμείς θα κληθούμε να διαχειριστούμε μια μικρότερη ζημία και οι προβλέψεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι γύρω στο 7% ύφεση ενώ τα ποσοστά ύφεσης στα άλλα κράτη είναι πολύ μεγαλύτερα. Μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει ενώ μιλήσαμε και για ευρωπαϊκά προγράμματα μια και αυτός είναι και ο δικός μου ρόλος στην Περιφέρεια. Μιλάμε για ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και φέτος όλα θα αλλάξουν βέβαια ενώ η ΕΕ έχει αποφασίσει να δώσει ζεστό και γενναίο χρήματα στα μέλη της αλλά ο ιός αλλάζει τα δεδομένα, Η θεματολογία του ιού δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη, πλέον υπάρχει και αφορά στην άριστη διαχείριση της εν λόγω κρίσης” τόνισε ενώ ευχήθηκε να υπάρχουν ανάλογα σημαντικά συνέδρια. “Είδαμε πρόσωπα σημαντικά, όπως τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ.  Μαργαρίτη Σχοινά ενώ εύχομαι να δούμε και στην Περιφέρεια μας ανάλογα σημαντικά συνέδρια». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *