«Ο αγωγός TAP θα περάσει μόνο πάνω από βουνό» δηλώνει ο Παναγιώτης Αρσονιάδης

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, σύμφωνα με το μέλος της κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη.

Όπως ανέφερε «Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν στην πολύ μεγάλη κινητικότητα που έχει αναπτύξει ο κάθε εμπλεκόμενος. Υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα και όσο εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιστρέψουμε να περάσει ο αγωγός από την συγκεκριμένη όδευση, θα επιτρέψουμε όμως να περάσει από οπουδήποτε πάνω από τα βουνά, τόσο καταλαβαίνουμε ότι η εταιρεία αυτόν τον ισχυρισμό και σχεδιασμό μας τον έχει αντιληφθεί.

Από την άλλη η εταιρεία αντιμετωπίζει πλέον πολύ πιο σοβαρά και πολύ πιο έντονα και τις αντιδράσεις των αιρετών αρχόντων της πόλης μας, της Δημάρχου κ. Τσανάκα  και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου. Και αυτοί έχουν συστρατευτεί σύσσωμοι με την τοπική κοινωνία μας και καταλαβαίνουν ότι όντως πρέπει να αλλαχθεί η όδευση.

Εμείς γενικά προσπαθούμε να δώσουμε μεγαλύτερη διάσταση στον αγώνα μας και προσπαθούμε αυτές τις αγωνιστικές μας δράσεις να τις προβάλλουμε και μέσα από τα μέσα ενημέρωσης τα πανελλαδικά. Έχουν ενδιαφερθεί πάρα πολύ έντονα να αναδείξουν το θέμα σε πανελλήνια διάταξη και πιστεύω πια ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε τα μέσα αυτά να αφιερώνουν σελίδες και σοβαρά ρεπορτάζ αναφορικά με τον αγώνα μας αλλά και γενικότερα την όδευση του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή μας».

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε για πρώτη φορά «αισθάνομαι   περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ ότι τελικά θα αλλάξει η όδευση. Έχουν γίνει τα πράγματα ξεκάθαρα. Παρ΄ ότι η εταιρεία και το υπουργείο στην τελευταία τραγελαφική συνάντηση στο υπουργείο δεν έβγαλε κανένα αποτέλεσμα εμείς από την πλευρά μας βλέπουμε την έντονη κινητικότητα και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους φορείς του τόπου μας, τη Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, ώστε να αλλάξει η όδευση. Βέβαια πρέπει να τονίσω ότι δε στεκόμαστε σε αυτά.

Σε επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο πλέον αναπτύσσουμε μελέτες, θα παρουσιάσουμε επίσημα, επιστημονικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις μας ώστε και ο τελευταίος πολίτης να σχηματίσει ξεκάθαρη θέση αυτών που θα γίνουν. Μια συμφέρουσα λύση πιο καλή δηλαδή από την όδευση που αυτοί προβάλλουν. Είπαμε, λέμε και θα λέμε ότι ο αγωγός θα περάσει πάνω από το βουνό. Ως πρώτη διέξοδος είναι το Σύμβολο Όρος για την διέλευση του αγωγού  και από εκεί και πέρα συζητάμε οποιαδήποτε άλλη διέξοδο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση