Κύριο άρθροΠολιτική

Ουδέν μεμπτό με τις προσλήψεις των υδρονομέων του Δήμου Καβάλας σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φιλόσογλου

Ο Συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου κ. Βαγγέλη Παππά εξέδωσε μία ανακοίνωση αναφορικά με τις προσλήψεις των υδρονομέων από τον Δήμο Καβάλας κατηγορώντας  την Διοίκηση για προεκολογικές προσλήψεις καθώς κάποτηιοι από αυτούς είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό της δημάρχου κ. Τσανάκα. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φιλόσογλου έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι η μόνη  ένσταση για το θέμα της νομιμότητας που έθεσε ο κ. Παππάς ήταν αν ισχύει η εξαίρεση για όσους είναι άνω των 60 ετών. Εδώ και χρόνια υπάρχει αυτή η ηλικιακή ομάδα.

Πάντοτε όμως όταν τίθενται θέματα προσλήψεων υπάρχει γκρίνια, άλλοτε έντονη και άλλοτε  ήρεμη.  Είναι φυσιολογικό σε ένα πλαίσιο αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι το τμήμα των υδρονομέων κάθε καλοκαίρι λειτουργεί άψογα, άρα πάμε καλά, επιλέγονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη και επίσης κατά καιρούς προσλαμβάνουμε με 5μηνα, με 2μηνα, με 8μηνα.

Αν δει κανείς τα ψηφοδέλτια των προηγούμενων ετών θα δει επιλεγέντες προγραμμάτων να είναι και υποψήφιοι άλλων συνδυασμών. Τότε γιατί δεν είπε κανείς τίποτε; Άρα μπορώ να κατανοήσω την αντιπολιτευτική διάθεση αλλά νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολική η όλη φασαρία.

Θέλουμε επάρκεια, αποτελεσματικότητα και έτσι προσλαμβάνουμε τους υδρονομείς. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν καλά και που προέρχονται από όλες τις παρατάξεις».

ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ

Αναφορικά με την παράταση εργασιών στο ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ ο ίδιος απάντησε ότι  «Καταρχάς χαίρομαι που οι παρατάξεις θέλουν έτοιμο έργο άμεσα. Δυστυχώς ο καιρός μας έφερε καθυστερήσεις. Επίσης είχαμε έναν αγωγό κάτω από το χώμα που μας έφερε ένα μήνα πίσω και μια καταγγελία υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του 2014 από άλλη παράταξη που αφορούσε στην στατικότητα μας έκανε να σταματήσουμε τις εργασίες

Έγγραφα ένας σωρός, χρόνος χαμένος και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Μέχρι την Παρασκευή όμως λογικά θα τελειώσουν όλα πλην η τοποθέτηση του τεχνικού τάπητα.

Αυτή είναι η όλη ιστορία. Επίσης κάποια υλικά πρέπει να παραγγελθούν από το εξωτερικό. Άρα είμαστε εκεί και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  Και η Δήμαρχος δεν θα ήθελε να κάνει προεκλογικά εγκαίνια; Δεν κάνουμε όμως έκπτωση στην ποιότητα. Θέλουμε σωστή δουλειά. Άλλωστε και εγώ ο ίδιος πηγαίνω πολύ συχνά εκεί και βλέπω κόσμο που επίσης παρακολουθώ  τον χώρο. Ο κόσμος χαίρεται το έργο, οι γείτονες μιλούν για ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και το οποίο θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι σε όλους μια και  το ταρτάν θα μπορεί να φέρει τον απλό κόσμο εντός του χώρου».

ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Εξάλλου όπως τόνισε ο κ. Φιλόσογλου και καθίσματα θα μπουν εντός των ημερών ενώ και οι προβολείς τελειώνουν οπότε μένουν μόνο οι αφίξεις των υλικών από το εξωτερικό για να μπει και ο τάπητας.

«Προέκυψαν προβλήματα αλλά ευτυχώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και η διοίκηση δεν έκαναν καμία έκπτωση και φέρουν σε χρήση ένα εξαιρετικό έργο με τα καλύτερα υλικά. Προβολείς λεντ ιταλικά, ακριβά υλικά και άλλα τινά για ένα έργο με διάρκεια».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έχουν  ήδη αναταθεί για το 2020 οι μεσογειακοί αγώνες κολύμβησης  στην Καβάλα με συμμετοχή 20 χωρών.

«Ισραήλ,  Ελβετία και όχι μόνο θα έρθουν εδώ με 600 αθλητές. Πλέον έχουμε γνώση, μπορούμε να διοργανώνουμε αγώνες, όπως τους πρόσφατους αγώνες του κολυμβητηρίου μας που έφερε 1100 διανυκτερεύσεις στην Καβάλα.

Επίσης καθίσματα στο κλειστό κολυμβητήριο – μια και πολλοί ζητούν – ξέρω ότι και οι σύλλογοι του ναυταθλητισμού δεν τα θέλουν και πολύ. Γιατί όταν έχουμε αγώνες οι αθλητές θέλουν χώρο για να ξεκουραστούν. Αυτό βλέπω και θα προχωρήσω όπως χρειάζεται.

Εγώ τους είπα να μπουν καθίσματα σε δύο τρία σημεία. Μάλλον εκεί θα πάμε βέβαια. Όσο για την στέγη του χώρου θα πάμε σε έργο ενιαίο με αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση. Δεν είναι ένα απλό έργο, είναι μια ενιαία κίνηση που θα φέρει αναβάθμιση. Προσωπικά θα πω ότι καθυστερήσαμε, υπάρχουν λόγοι που δικαιολογούν την καθυστέρηση αλλά δεν θέλω να αναφέρω κάτι.

Προχωράμε ωστόσο και αυτό είναι το σημαντικό. Έχει δρομολογηθεί το παν με δημοπρασίες» τόνισε.

ΠΕΡΙ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ

Τέλος μετά την τηλεοπτική τηλεμαχία των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας  ο κ. Φιλόσογλου τόνισε ότι τέτοιου είδους ντιμπέιτ μπορούν να επηρεάσουν το κοινό.

«Υπάρχει κόσμος που θέλει να βλέπει, να κρίνει. Αλλά να κρίνεις μετά από μια τηλεμαχία με τόσους πολλούς υποψηφίους είναι δύσκολο. Ωστόσο έγινε μια ωραία κουβέντα και στην ερώτηση χαρακτηρισμού του ενός υποψηφίου από τον άλλο, άπαντες μίλησαν για συνεργασίες με όλους. Μόνο ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας πολιτικά απέκλεισε κατ ουσίαν όλους τους υποψηφίους με εξαίρεση τον κ. Βέρρο» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *