Κύριο άρθροΠολιτική

«Ουαί και αλίμονό τους στην περίπτωση που υπάρχει έστω και η παραμικρή παρανομία στις εργασίες που έχουν κάνει», δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, για τους κατασκευαστές των διοδίων στην Παράκαμψη

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος για τη συμμετοχή των παρατάξεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Πέμπτη στην Παράκαμψη Καβάλας στον χώρο όπου θα γίνουν τα μετωπικά διόδια. Παράλληλα από χθες ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν το Δασαρχείο Καβάλας έχει δώσει όλες τις προβλεπόμενες άδειες στον χώρο των εργασιών.

Για τη συνεδρίαση είπε ότι «είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που το σύνολο σχεδόν των Παρατάξεων, πλην του κ. Παπαδόπουλου, συμμετείχε σ’ αυτήν τη συνεδρίαση και ενέκρινε αυτή την πρόταση που είχαμε κάνει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και συμμετείχαν ενεργά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση- διαμαρτυρία. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως πρόκειται για μία συμβολική κίνηση η οποία ως «περίεργη» συνεδρίαση, προσδοκούσα και προσδοκώ ότι θα λάβει την ανάλογη έκταση και δημοσιότητα ούτως ώστε να φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων στην Αθήνα, όχι τόσο αυτών οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κατασκευάσουν τα διόδια στο συγκεκριμένο σημείο, όσο αυτών οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν οι μέχρι τώρα ενέργειες της Εγνατίας Οδού και του ΤΑΙΠΕΔ είναι στα πλαίσια της νομιμότητας. Και ομιλώ για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό που θέλουμε να περάσει προς τα έξω, ειδικά προς τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ότι εδώ υπάρχει μία ομόφωνη καταδίκη αυτής της απόφασης για την κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Καβάλας και του Δημοτικού Συμβουλίου ως θεσμικό όργανο και εκπρόσωπος των πολιτών της Καβάλας. Αυτό προσδοκώ κυρίως από αυτήν την συνεδρίαση. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται –γιατί ακούω κάποιες φωνές και σήμερα (σ.σ. χθες) δημοσιευμένες σε τοπικές εφημερίδες- ότι η ενέργεια δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, ότι αφού είναι να κατασκευαστούν θα κατασκευαστούν, με αυτήν τη λογική ας αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε απόφαση αδιαμαρτύρητα, χωρίς να κάνουμε το παραμικρό και να τελειώνει και να μην ταλαιπωρούμαστε. Δηλαδή, είναι απαράδεκτο να ακούω από δημοτικούς συμβούλους –και τη Δευτέρα στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που έχουμε προγραμματίσει, θα ασκήσω και σκληρή κριτική σε όλους αυτούς που τολμούν και ασκούν και κριτική στην απόφαση που πήραμε για να συνεδριάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

Για το θέμα που υπάρχει με το Δασαρχείο και το οποίο θίχθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης είπε ότι «αυτές τις εργασίες που είδαμε -όχι ότι δεν αντιληφθήκαμε εξ αρχής- είδαμε ότι πάνε να γίνουν κάποιες εργασίες εκτός οδοστρώματος. Αλλά αυτό που είδαμε την Πέμπτη ήταν πραγματικά τρομακτικό, σ’ αυτήν την έκταση εκτός οδοστρώματος που έχουν γίνει κάποιες εργασίες με επιχώσεις, με εκσκαφές, μέσα σε μία έκταση του Εσκή Καπού, η οποία χαρακτηρίζεται δασική. Εγώ τους το λέω ξεκάθαρα: Ουαί και αλίμονό τους στην περίπτωση που υπάρχει έστω και η παραμικρή παράλειψη, η παραμικρή παρανομία, σ’ αυτές τις εργασίες τις οποίες έχουν κάνει. Δεν μας ενδιαφέρει σαν δήμος όσο ψηλά και αν είναι οι υπεύθυνοι, θα ακολουθηθεί ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί και ο δρόμος είναι η Εισαγγελία. Μόνος και ξεκάθαρος. Τους προειδοποιώ, λοιπόν, και τους λέω έτσι δημόσια ότι, εάν δεν έχουν τηρήσει -κι αυτό θα το δούμε πολύ σύντομα, ήδη από σήμερα (σ.σ. χθες) θα αρχίσουμε την έρευνα για να δούμε αν έχουν εκδοθεί όλες οι άδειες- αν, λοιπόν, δεν υπάρχει έστω και η παραμικρή άδεια που απαιτείται, ας προσέξουν πάρα πολύ καλά τι θα κάνουνε από ‘δω και πέρα, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη».

«ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;»

«Αυτό που θέλω να πω για μία ακόμη φορά», κατέληξε, «είναι ότι για μας, εκτός από το πρόβλημα της κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο –και είδαν τις επιπτώσεις οι συμπολίτες μας χθες (σ.σ. προχθές) κατά τη διάρκεια που για λόγους ασφαλείας η Εγνατία Οδός παρέμεινε κλειστή, το τι κυκλοφοριακός φόρτος επήλθε για διάστημα 1,5 ώρας μέσα στην πόλη της Καβάλας και πόσο ταλαιπωρήθηκαν οι οδηγοί και μάλιστα όχι σε ώρα αιχμής- αυτό που ήθελα πω, πάρα πολύ σημαντικό, είναι να μας ξεκαθαρίσουν οι κυβερνώντες, οι βουλευτές, το υπουργείο, όποιο είναι ενδιαφερόμενος, έχει ενταχθεί η Εγνατία Οδός στο σύστημα της αναλογικής χρέωσης που θέλει η κυβέρνηση κι έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα εφαρμόσει από το 2019 στους αυτοκινητόδρομους της χώρας μας; Εάν έχει ενταχθεί στο αναλογικό σύστημα όπως προφορικά μας έχουν διαβεβαιώσει μέχρι τώρα, προς τι η κατασπατάληση όλων αυτών των χρημάτων για τη δημιουργία μετωπικών σταθμών τη στιγμή που σε λίγο καιρό αυτοί δεν θα έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα; Άρα, λοιπόν, υπάρχει αυτό, είναι αλήθεια ή είναι ψέμα; Εμείς, όπως βλέπουμε τα πράγματα να εξελίσσονται, εάν δεν υπάρχει σκάνδαλο σ’ αυτήν εδώ την ιστορία, θεωρούμε ότι αυτό το οποίο λέγεται ότι έχει ενταχθεί και η Εγνατία στην αναλογική χρέωση για να πληρώνουν διόδια οι οδηγοί, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ότι η Εγνατία Οδός πρόκειται να μεταβιβαστεί, να πουληθεί, με «προίκα» όλα αυτά τα διόδια τα οποία κατασκευάζονται κατά μήκος της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *