Οριστικά και αμετάκλητα ο ΟΛΚ πρέπει να αποζημιώσει τη «Δημωφέλεια»  με 1,5 εκ. ευρώ!!

Οριστικά και αμετάκλητα ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας πρέπει να αποζημιώσει τη «Δημωφέλεια» για τα 75 στρέμματα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του νέου Λιμανιού, στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο Καβάλας στο οικόπεδο Εσκί Καπού.

Σχετικές δηλώσεις έκανε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την όλη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε πως «όπως έχει αποφανθεί αμετάκλητα και ο Άρειος Πάγος υπάρχει διπλή δικαίωση της «Δημωφέλεια» και με άλλη απόφαση που δικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας τον Αύγουστο και δημοσιεύτηκε την Τετάρτη η απόφαση. Να διευκρινίσουμε το εξής γιατί πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αφού υπάρχει απόφαση Αρείου Πάγου γιατί στη συνέχεια να υπάρχει και κάποια άλλη εκδίκασή υπόθεσης στο δικαστήριο της Καβάλας. Σύμφωνα με την απόφαση της διαδικασίας απαλλοτριώσεων που έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, ο ΟΛΚ έπρεπε να καταβάλλει την αποζημίωση έτσι όπως ορίστηκε από τις συγκεκριμένες αποφάσεις, την οποία την προσδιορίζει ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά τιμή μονάδας αποζημίωσης. Από τη στιγμή λοιπόν που αρνήθηκε ο ΟΛΚ να καταβάλλει την αποζημίωση, όφειλα να κάνω το επόμενο βήμα, να εκδώσω μια απόφαση στην οποία να μπορώ να κάνω εκτέλεση, δηλαδή κατάσχεση. Στη συνέχεια λοιπόν από την απόφαση του Αρείου Πάγου έδωσα εντολή στη συνάδελφο την κ. Καρκαλέτσου που χειρίζεται το φάκελο να εκδώσει διαταγή πληρωμής. Άρα με την έκδοση της διαταγής πληρωμής που έρχεται πλέον και το κεφαλαιοποιεί το ποσό, δηλαδή αναφέρει ακριβώς πόσο είναι το ποσό κοντά στο 1,5 εκατομμύριο κεφάλαιο, με την κοινοποίησή της ο ΟΛΚ έκανε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της συγκεκριμένης απόφασης. Δηλαδή προσέφυγε στο δικαστήριο προκειμένου να μου ανακόψει τη δυνατότητα να κάνω κατάσχεση. Αυτό το δικαστήριο έβγαλε την απόφαση που απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του ΟΛΚ, το περίμενα ως δικηγόρος που είμαι και καταλάβαινα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ευσταθούν, ήμουν όμως υποχρεωμένη να περιμένω και τυπικά την έκδοση της απόφασης. Άρα λοιπόν με την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης η «Δημωφέλεια» μπορεί πλέον να διεκδικήσει δυναμικά ακόμα και με οποιονδήποτε τρόπο εκτέλεσης τη συγκεκριμένη αποζημίωση. Φυσικά θα έρθω πρώτα σε επαφή με τον κ. Ηλιάδη (σ.σ. πρόεδρος του ΟΛΚ) καθώς πολύ πιθανόν να συμμορφωθούν και μετά την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης. Αν δεν συμμορφωθούν θα πράξουμε κι εμείς μετά αυτό που ορίζει ο νόμος και αυτά που πρέπει να πράξουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση