Οριακή η κατάσταση με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω βλαβών

Οριακή είναι η κατάσταση με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω βλαβών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη συν τοις άλλοις είναι μείον στο προσωπικό κατά 4 άτομα.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης δήλωσε ότι «έχουμε πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και η κατάσταση είναι τραγική. Όσον αφορά τα οχήματα, ακόμη και τα καινούργια που είχαμε παραλάβει πριν κάποια χρόνια, άρχισαν να παρουσιάζουν βλάβες οι οποίες είναι δύσκολο να φτιαχτούν. Χρειάζονται πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση των ασθενοφόρων που βρίσκονται σε κίνηση. Είμαστε οριακά αυτήν τη στιγμή.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό είμαστε μείον 4 άτομα τα οποία περιμέναμε να μας έρθουν και δεν μας ήρθαν. Περιμέναμε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν μας ήρθαν. Όλα αυτά στη μέση του καλοκαιριού. Είχαμε και δύο αναρρωτικές άδειες οπότε επιβαρυνθήκαμε ακόμη περισσότερο. Και βέβαια το τεράστιο πρόβλημά μας, σίγουρα έχει ανέβει η δουλειά, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι που έχουμε αύξηση των περιστατικών. Αλλά το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τα δευτερογενή περιστατικά που καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε και πολλές φορές, ίσως και τις περισσότερες, δεν μπορούμε να τα εξυπηρετήσουμε με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαμαρτύρεται γιατί ενώ γίνεται καλά, πρέπει να φύγει να πάει στο σπίτι του και δεν μπορεί να πάει.

Κάθε μέρα έχουμε 3 ασθενοφόρα και 2 το βράδυ. Την Τρίτη τα δύο ασθενοφόρα βρισκόντουσαν σε επείγοντα περιστατικά και το ένα περίμενε τον συγγενή για να βοηθήσει για να ανέβει το εξιτήριο περιστατικό στο σπίτι του ασθενούς. Δηλαδή, όλη η περιοχή ευθύνης μας, ήταν εκείνη τη στιγμή ακάλυπτη για επείγον περιστατικό. Την ώρα που ο ασθενής ανέβαινε σπίτι του σαν εξιτήριο, δεν υπήρχε ασθενοφόρο εάν έβγαινε επείγον περιστατικό. Γι’ αυτό και εμείς τόσο καιρό φωνάζουμε και λέμε ότι το επείγον δεν ώρα και δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί, δεν μπορούμε να το προγραμματίσουμε όπως το εξιτήριο, γι’ αυτό φωνάζουμε και λέμε ότι πρέπει το ΕΚΑΒ να απασχολείται μόνο με δευτερογενή περιστατικά και το εξειδικευμένο προσωπικό πρέπει να απασχολείται μόνο στα επείγοντα. Θα πρέπει να επέμβουν και να πουν στο Νοσοκομείο Καβάλας, να προσλάβουν ή να βάλουν το προσωπικό που έχουν προσλάβει εδώ και 3 χρόνια και το χρησιμοποιούν για άλλα καθήκοντα, να τους δώσουμε ένα ασθενοφόρο για να κάνουν τις δευτερογενείς μεταφορές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *