Οργασμός εργασιών στη Θάσο για την καταγραφή των ζημιών στο νησί, σύμφωνα με το βουλευτή Καβάλας Γιώργο Παπαφιλίππου

Οργασμός εργασιών επικρατεί στη Θάσο για την καταγραφή των καταστροφών στο νησί, όπως δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Παπαφιλίππου. Μάλιστα υπάρχει δέσμευση του κ. Τέρενς Κουίκ για ένα ποσό 150.000 ευρώ για τα καύσιμα.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου ανέφερε πως «έχω εκπλαγεί και ο ίδιος με το πόσο γρήγορα έχει κινηθεί η κρατική μηχανή. Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητά της, ήδη την Τρίτη άρχισαν τα αντιπλημμυρικά έργα, δηλαδή καθαρίζονται τα ρέματα, άρχισαν βέβαια οι εργασίες αυτές από την περιοχή Πρίνου γιατί είναι το πιο επικίνδυνο ρέμα από τις περιοχές που έχουν καταστραφεί από τη φωτιά, δουλεύουν με πολύ γοργούς ρυθμούς. Έχουν έρθει συνεργεία από την υπηρεσία αποζημίωσης σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος κι έχουν καταγράψει τα καμένα σπίτια και οικήματα. Έχει πάει συνεργείο του ΕΛΓΑ και άρχισε καταγραφή των ζημιών στον αγροτικό τομέα, δηλαδή καταγράφει τις ζημιές ελαιόδεντρων, κυψελών, ποιμνίων, τόσο σε ζωικό κεφάλαιο όσο και σε σταυλικές εγκαταστάσεις. Δηλαδή υπάρχει ένας οργασμός εργασιών. Τώρα υπήρχε ένα πρόβλημα για τη χρηματοδότηση του Δήμου όσον αφορά την αγορά καυσίμων για τα μηχανήματα που εργάζονται εκεί».

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ 150.000

Συμπλήρωσε δε πως «έχει διασφαλιστεί ένα κονδύλιο από το υπουργείο Εσωτερικών 150.000 ευρώ, που πιστεύω θα καλύψει μεγάλο μέρος των δαπανών αυτών. Υπήρξε ένα πρόβλημα κατά την επίσκεψη του κ. Τσιρώνη και του κ. Κουίκ με το Δασαρχείο, όπου για να γίνουν τα αντιδιαβρωτικά έργα στο καμένο δάσος που θα γίνουν με κλαδοπλέγματα, το Δασαρχείο λέει ότι θα πρέπει να υπάρχουν σχετικές μελέτες. Σίγουρα υπάρχει και χρόνος για να γίνουν αυτές οι μελέτες, όμως πιστεύω ότι το γραφειοκρατικό ζήτημα αυτό θα ξεπεραστεί σύντομα. Ψάχνουν να βρουν μια φόρμουλα να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά, ενδεχομένως να γίνει αυτεπιστασία από δασικούς συνεταιρισμούς, θα δούμε πώς θα γίνει, πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχουμε λύση για το πρόβλημα αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.