Οργή στην Θασιακή Ένωση Καβάλας από την επικείμενη αύξηση στο εισιτήριο στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου, έκκληση Μακάριου Λαζαρίδη να μην υλοποιηθεί

Μία ναυτιλιακή εταιρεία από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου αυξάνει κατά 1 ευρώ το εισιτήριο της  στην πορθμειακή γραμμή  Καβάλας – Πρίνου.  Σχετικές επικριτικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης και ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Τσιλογιώργης αρχικά  δήλωσε  ότι «Είναι γεγονός ότι αν ισχύει η αύξηση την θεωρώ απαράδεκτη. Απλά θέλω να δω αν ισχύει μόνο για την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. Αντί να δώσουν κίνητρα αυξάνουν το εισιτήριο στη γραμμή του Πρίνου; Γιατί αν υπάρξει αύξηση 20% του εισιτηρίου είναι θέμα χρόνου να υπάρξει αντίστοιχη αύξηση και στη γραμμή της Κεραμωτής.

Μιλάμε για αρνητική εξέλιξη και εμείς μόλις μάθουμε ότι από τη Δευτέρα υπάρχει αύξηση θα κάνουμε καταγγελία. Σε τέτοιες χαλεπούς περιόδους που ο κόσμος πραγματικά ζορίζεται να έχουμε αύξηση. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και πριν από μερικά χρόνια. Μεσούσης της κρίσης πάλι είχαμε μια μικρή αύξηση. Αν  το  τρίτο δρομολόγιο στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου ήθελε και αντάλλαγμα για αύξηση τι να πω!

Δεν είναι θέμα των βουλευτών Λαζαρίδη, Πασχαλίδη, Παναγιωτόπουλου. Τα 4 δρομολόγια που διεκδικούσε η Θασιακή Ένωση Καβάλας τα διεκδικούσε με όλους τους θεσμικούς φορείς. Δηλαδή όλοι οι θεσμικοί, Δήμοι, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, όλοι ζητούσαν 4 δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Μπορεί κάποιος να ανέλαβε κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες. Το ότι μπροστά είναι η Θασιακή Ένωση δεν σημαίνει ότι αυτή πρέπει να πάρει τα εύσημα.

Και πράγματι κουβέντα δεν έγινε ποτέ για αύξηση των εισιτηρίων. Αυτό είναι έλλειψη σεβασμού στο επιβατικό κοινό. Πολλές φορές το έχω τονίσει ότι 2 ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στις θαλάσσιες γραμμές της Θάσου και της Καβάλας, ό,τι έγιναν μέχρι τώρα, μια και την τουριστική αύξηση τα τελευταία χρόνια τη βιώνουμε, το πέτυχαν από τους θασίους. Οι θάσιοι στήριξαν τις γραμμές., Στοιχειώδης σεβασμός απαιτείται για τους νησιώτες και τους καβαλιώτες. Άρα αν πάμε στα 6 ευρώ το εισιτήριο θα είναι ασέβεια».

 ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Με την σειρά του τώρα ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι   «Καταρχάς η αύξηση δεν έρχεται από όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες. Είναι μια μονομερής ενέργεια του κ. Μητσόπουλου  της Ναυτιλιακή Εταιρείας Καβάλας την οποία χαρακτηρίζω απαράδεκτη και τον καλώ να το ξανασκεφτεί. Και το λέω αυτό με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο μέλλον. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Καμία τέτοια συζήτηση δεν υπήρχε ποτέ. Για αυτό το τονίζω. Απαράδεκτη, μονομερής ενέργεια του κ. Μητσόπουλου.

 Τον καλώ εδώ και τώρα να αποσύρει την αύξηση με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο μέλλον αν δεν το κάνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *