Ορίστηκε η Διοικούσα Επιτροπή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Καβάλας

Ορίστηκε η Διοικούσα Επιτροπή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Καβάλας όπου εξ οφίτσιο συμμετέχουν και οι Αντιπρυτάνεις του. Μάλιστα, 1375 νέοι φοιτητές θα είναι οι νεοεισαχθέντες. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη κ. Θανάση Μητρόπουλο, πρόκειται μία εξαιρετική εξέλιξη.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «πράγματι διορίστηκε η 25μελής Διοικούσα Επιτροπή. Σ’ αυτήν συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι πρυτάνεις και οι αντιπρυτάνεις των πρώην ΤΕΙ και έχει προσθέσει άλλα 12 άτομα ο υπουργός Παιδείας. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο Πανεπιστήμιο. Θα λειτουργήσει και στην πόλη μας όπως πρέπει να λειτουργήσει. Κάνει το ντεμπούτο του στο μηχανογραφικό. Εδώ στην Καβάλα θα έχουμε 1375 εισακτέους. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός αφού οι σχολές ειδικών επιστημών αυξήθηκαν κατά 50 δηλαδή βάζουν 600 και οι σχολές διοίκησης και οικονομίας βάζουν από 300-330. Είναι πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα. Κι αυτό διότι σταθεροποιεί τα τμήματά μας. Υπάρχει πάντα μεγάλη κινητικότητα στις μεταγραφές κι έτσι για να μπορέσουμε να κρατήσουμε έναν αξιοπρεπή αριθμό φοιτητών, νομίζω ότι τα μεγέθη είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ

Πρόσθεσε ότι «το Διεθνές Πανεπιστήμιο που είχε 300 φοιτητές μέχρι προχθές, φέτος γίνεται το 4ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα μας. Και μάλιστα όσοι μπήκαν στη συζήτηση των συνεργιών, είχαμε κάποιες ανακατατάξεις στα μεγέθη των πανεπιστημίων. Ενώ ιστορικά γνωρίζαμε ότι το Αριστοτέλειο είναι το μεγαλύτερο, τώρα είναι τρίτο σε μέγεθος. Η κίνηση που έκανε το Πανεπιστήμιο Αθηνών να απορροφήσει το ΤΕΙ Χαλκίδας, το φέρνει πια πρώτο σε μέγεθος και ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τέταρτο θα είναι το δικό μας που είναι πολύ πάνω από τα άλλα ιδρύματα. Άρα, θεωρώ ότι η κίνηση ήταν πάρα πολύ καλή. Το ΤΕΙ Καβάλας ενισχύεται με δυνατά και καλά τμήματα. Έχουμε όλο το προσωπικό, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μπροστά μας. Το Ερευνητικό Κέντρο θα φιλοξενήσει δύο ινστιτούτα, το Πετρελαίου και Τουρισμού, που σύντομα θα πρέπει να στελεχώσουμε. Και πρέπει επίσης να τρέξουμε το νέο τμήμα μηχανικών πετρελαίου από το 2019-2020 που θα είναι με έδρα την Καβάλα αλλά μέσα στο ινστιτούτο διεθνών προγραμμάτων του ΔΗΠΑΕ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *