Ομόφωνα εγκρίθηκε η ριζική ανάπλαση του Βερούλειου Σταδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ομόφωνα εγκρίθηκε η ριζική ανανέωση του Βερούλειου Σταδίου. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φιλόσογλου Γιώργος έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ήταν να συζητηθεί η μελέτη σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απλά επειδή η αντιπολίτευση το ζήτησε αφήσαμε το θέμα και τελικά παρουσιάσθηκε και ψηφίσθηκε ομόφωνα στην τελευταία μας συνεδρίαση.

Βέβαια έκαναν τον έλεγχο του έργου όλες οι δημοτικές παρατάξεις και τελικά ψήφισαν ένα μεγάλο έργο αν σκεφθεί κανείς ότι αθλητική εγκατάσταση έχει 30 χρόνια να γίνει στο Δήμο μας. Εξαιρούμε βέβαια το κολυμβητήριο που είναι έργο της πρώην Νομαρχίας.

Το τελευταίο γήπεδο που κατασκευάστηκε στον Δήμο Καβάλας είναι αυτό των Ποταμουδίων. Μιλάμε για μια ριζική ανακαίνιση και προς χρήση αναμένουμε να το παραδώσουμε  αν θα είμαστε τυχεροί και πέσουμε σε καλό ανάδοχο σε ένα χρόνο. Αν όχι θα χρειασθεί περισσότερος χρόνος».

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα Κλειστό Γυμναστήριο στο Περιγιάλι. Επί αυτού ο κ. Φιλόσογλου δήλωσε πως «Αναφορικά με το κλειστό στο Περιγιάλι, έχει πάρει τον δρόμο του και στο επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης.

Αυτό θα είναι το καθοριστικό και σημαντικό βήμα. Φέτος θα τελειώσουμε με το θέμα της μελέτης».

ΒΕΡΟΥΛΙΟ

Επανερχόμενος στο Βερούλειο ανέφερε ότι «Αναφορικά τώρα με τις αλλαγές στο Βερούλειο θα γίνουν 4 βοηθητικά γήπεδα εντός του σταδίου, τα οποία θα είναι 65 επί 20 τα δύο και τα άλλα δύο θα είναι πιο μικρά.

Αυτά θα έχουν πλαστικό τάπητα. Ο αγωνιστικός χώρος γίνεται καινούριος εξ αρχής, και μπαίνει νέος φυσικός χλοοτάπητας με σύγχρονο αυτόματο σύστημα ποτισμού.

Γίνονται επίσης καινούρια αποδυτήρια για παίκτες, διαιτητές, φιλοξενουμένων και σύγχρονο  ιατρείο  ενώ θα έχουμε και νέα καθίσματα όλα από την αρχή. Θα κάνουμε επίσης 4 νέους πυλώνες ύψους 5 μέτρων ο καθένας για διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων τις βραδινές ώρες. Θα βάψουμε περιμετρικά και κάνουμε διαμορφώσεις για πρόσβαση ΑΜΕΑ. Κατεβάζουμε το κράσπεδο για να μπορούν να μπαίνουν και αυτοκίνητα σε έκτακτη περίπτωση ενώ θα κάνουμε και ένα κυλικείο που θα εκμισθώνεται από το Δήμο Καβάλας.

Αυτά είναι τα βασικότερα και πάμε εμπρός για ένα έργο. Το γήπεδο γίνεται διαστάσεων διεθνών προδιαγραφών, θα ξεπεράσει δηλαδή τα 100 μέτρα μήκος ώστε να έχουμε συμμετρία περιμετρικά του γηπέδου».

Ο ίδιος σημείωσε ότι όλο το στάδιο θα είναι έτσι και οι θεατές θα βλέπουν χωρίς να τους εμποδίζουν οι πυλώνες φωτισμού.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αναφορικά με τις αλλαγές προσώπων στα Νομικά Πρόσωπα και στα όργανα διοίκησης του Δήμου Καβάλς που ψηφίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Φιλόσογλου τόνισε ότι  «Όπως καταλαβαίνει κανείς η διοίκηση της Δημάρχου είναι στο μισό της θητείας του. Διάφοροι πέρασαν από διάφορες θέσεις και δεν εννοώ μόνο σε αυτές τις θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων. Δοκιμάσθηκαν όλοι, πέρασαν από διάφορα νομικά πρόσωπα και ήρθαν η ώρα να γίνουν αλλαγές. Να δοκιμασθούν όλοι. Να πάρουν εμπειρίες. Μιλάμε για μια προκαθορισμένη δράση και όχι σε παραιτήσεις άλλων λόγων».

ΠΑΛΗΟ

Σχετικά με το έργο στο Παληό και το τοιχίο, που έπεσε ανέφερε ότι «Αναφορικά με το έργο στο Παληό αναζητούμε αν υπάρχει θέμα αποζημίωσης από πλευράς του εργολάβου που έκανε την ζημία. . Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποζημίωσης. Η διοίκηση και η δήμαρχος μας είπε ότι μείζον θέμα είναι η αποκατάσταση και μετά θα δούμε αν υπάρχουν ευθύνες για την ζημιά οπότε τότε ο Δήμος Καβάλας θα επιδιώξει να λάβει αποζημιώσεις. Αλλά αυτό μόνο με δικαστική οδό μπορεί να εξασφαλισθεί και μετά από χρόνο.

Άρα πάμε βήμα βήμα και βλέπουμε το θέμα της αποζημίωσης. Θα δούμε. Αλλά κανείς δεν απέκλεισε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες για την αιτία του προβλήματος. Θα αναζητήσουμε τα ποσοστά των ευθυνών».

ΤΑΞΙΔΙΑ

Αναφορικά με τις δηλώσεις του τέως δημάρχου κ.  Σιμιτσή για ταξιδάκια της δημάρχου ο κ. Φιλόσογλου τόνισε ότι  «Εγώ στα 2,5 χρόνια που είμαι στέλεχος της διοίκησης και Αντιδήμαρχος έκανα μόνο ένα ταξίδι αυτό της βράβευσης από τον ΣΕΓΑΣ. Τώρα είναι άδικο και δη για τη Δήμαρχο να απαξιώνεται έτσι το έργο και παράλληλα να αδικείται η Δήμαρχος και να πέφτει έτσι ο πολιτικός λόγος.

Ο κ. Σιμιτσής τα τελευταία δύο χρόνια της θητείες του ήταν σχεδόν κάθε εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Και πήγαινε και αλλού και ακόμη και τώρα πηγαίνει στις Βρυξέλλες. Η  Δήμαρχος έλειψε πρώτη φορά από συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη  και πήγε στην Ίμβρο οπότε το να κατακεραυνώνουμε αυτή την απουσία δεν στέκει».

Ο ίδιος καταληκτικά σημείωσε ότι το θέμα των διοδίων στην Άσπρη Άμμο  είναι ανοικτό και ο Δήμος Καβάλας θα εξετάσει και θα παρακολουθεί ενώ θα δοθούν απαντήσεις στις δηλώσεις και βολές Σιμιτσή μόλις επιστρέψει η Δήμαρχος. «Εμείς πάντως τον κ. Σιμιτσή τον θέλουμε ξανά υποψήφιο δήμαρχο  μια και είναι ένας αντίπαλος τον οποίο εμείς έχουμε κερδίσει. Φανταστείτε την Ρεάλ με μια απλή ομάδα. Καλοδεχούμενος και μακάρι να έρθει ξανά ως αντίπαλος» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση