Ομιλία Γιάννη Βρούτση στην Καβάλα

Στην Καβάλα βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην υπουργός και τομεάρχης απασχόλησης, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας στην ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, προσκεκλημένος από την τοπική οργάνωση του κόμματος , με σκοπό να γίνει μια ενημερωτική συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας. Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους λίγο πριν την ομιλία του ανέφερε ότι « Όλοι γνωρίζουμε πως τα θέματα της οικονομίας είναι και πάλι ουσιαστικά σε ένα επίπεδο, λίγο πριν τον γκρεμό. Η ιδιότητα μου ως πρώην υπουργού και τα θέματα τα οποία απασχολούν σήμερα την κοινωνία, τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά θα είναι στην ημερήσια ατζέντα της συζήτησης που θα διεξαχθεί. Θα είναι μια γόνιμη συζήτηση με τους φίλους , μέλη , στελέχη και τους θεσμικούς της Καβάλας γιατί τα θέματα αυτά σήμερα πληγώνουν την κοινωνία και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και όλοι αγωνιωδώς ψάχνουν να βρουν λύσεις αλλά κυρίως το τι θα κάνει η ΝΔ την επόμενη μέρα. Γι αυτό ακριβώς είμαι εδώ».

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ…
Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση, ο κ Βρούτσης δήλωσε πως «αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ .Η κριτική που ασκούμε είναι γιατί η οικονομία βρίσκεται στον γκρεμό και ότι βλέπουμε σήμερα μοιάζει με θέατρο παραλόγου. Το χειρότερο δεν είναι τα ψέματα, αλλά οι εικόνες που βλέπουμε, θυμίζουν εικόνες του 2015. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και όλα αυτά τα οποία έχουν υποσχεθεί ήταν ένα μεγάλο ψωμά που διαψεύδει την κοινωνία, τους ίδιους και το χειρότερο είναι πως οδηγεί την οικονομία προς τα κάτω.
Στο ερώτημα αν θα οδηγηθούμε σε εκλογές οκ Βρούτσης είπε ότι αυτό είναι ευχής έργο. Το θέλουμε, το επιδιώκουμε, το ζητάμε . Αυτή η κυβέρνηση, ακόμα και να κλείσει η αξιολόγηση , δεν μπορεί να δημιουργήσει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».
ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ
Τον τομεάρχη του κόμματος σε κοινωνικά και προνοιακά ζητήματα, υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπάμπης Δράκος ενώ τον προσφώνησε η κ. Μαρίνα Φιλιππίδου και στην συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε μαζί του , χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «συμπολεμιστή» με τον οποίο έδωσε μάχες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Εγκάρδιους χαιρετισμούς είχε ο κ Βρούτσης , με τους κ. κ. Τάτση και Καλλιοντζή που βρέθηκαν στην ομιλία του. Στην συνάντηση επίσης ήταν παρόντες οι πρώην βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης, πολιτευτές του κόμματος και άνθρωποι που κατείχαν κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ διάφορες αξιωματικές θέσεις και πολλοί φίλοι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης ΝΟΔΕ.
ΟΜΙΛΙΑ
Εκφράζοντας τις σκέψεις του ο κ Βρούτσης, όταν προσήλθε στο βήμα, δήλωσε ότι « Η δική μου παρουσία όταν βρίσκομαι σε ακροατήριο είναι πιο δύσκολη και απαιτητική, υπό την έννοια πως όλοι γνωρίζουν πως τα φλέγοντα θέματα, της οικονομίας, εργασιακών ζητημάτων και των ασφαλιστικών είναι μεγάλης προτεραιότητας, τα οποία με την κρίση μπήκαν στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης και αλλαγή μοντέλου και μεταρρυθμίσεων. Αυτά τα ζητήματα τα χειρίστηκα και τα χειρίζομαι και σήμερα.
Πρέπει λοιπόν να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις στο ακροατήριο μου σε πράγματα σημαντικά υπό την έννοια ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια για το που είμαστε και που πάμε.
Εκτιμώ ότι τα ερωτήματα που τίθενται σήμερα είναι τρία.
Το πρώτο που θεωρώ σημαντικό και επίκαιρο, απηχεί την κοινή αγωνία όλων είναι το που πάει η ελληνική οικονομία και αν θα υπάρξει κλείσιμο αξιολόγησης.
Το δεύτερο που απορρέει και αυτό από ένα στέλεχος της ΝΔ είναι τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν , δεν θα έπρεπε να ληφθούν και από την ΝΔ ;
Και το τρίτο ερώτημα . Εσείς ήσασταν καλύτεροι , τι κάνατε ως ΝΔ; Βάλατε τα πράγματα σε τάξη που οι άλλοι τα ανέτρεψαν ή ήταν μια πορεία διαγεγραμμένη που η ΝΔ δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και αναγκάστηκε να παρατήσει την κυβέρνηση, και αφού την παράτησε έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα βάζει όλα σε μια ομαλή πορεία; Είναι λοιπόν αυτά τα φυσιολογικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τους θεσμούς σήμερα;
Αυτά είναι που σήμερα αποτελούν την ατζέντα των ερωτημάτων που έχει ο έλληνας σε κάθε σπίτι σε κάθε παρέα , γιατί δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα δημοσιονομικά σε ένα περιβάλλον πολύ ασφυκτικό και γι αυτό είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τις πολιτικές εξελίξεις που θα έρθουν στη χώρα μας σε συνδυασμό με τις οικονομικές εξελίξεις.
Το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι για μένα η θεσμική παρακμή, που μεθοδευμένα καθοδηγείται από την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας και της συμπεριφοράς προς το Κοινοβούλιο , αλλά και συνδυαστικά με αυτά που λένε οι βουλευτές, οι υπουργοί και αυτά που βλέπουμε να νομοθετούν με τροπολογίες και αντίστοιχες συμπεριφορές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση