Ολοκληρώνεται το έργο της Ιχθυόσκαλας σύμφωνα με τον Αντιπεριφρειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  κ.  Θόδωρος Μαρκόπουλος,  αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα που απορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προς ενημέρωση του κοινού.

Αρχικά ο κ Μαρκόπουλος , μίλησε για την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , με αφορμή λοιμώδεις ασθένειες και επιδημικών νοσημάτων να δοθεί  η δυνατότητα πρόσληψης 3 κτηνιάτρων στην ΠΕΚ σε σύνολο 42 κτηνιάτρων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. «Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη υπηρεσία Κτηνιατρικής του Νομού μας είπε, γιατί οι κτηνίατροι έχουν περιοριστεί στα δύο μόνο άτομα, που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τα προβλήματα που υπάρχουν με την συνδρομή κάποιων συναδέλφων τους από άλλους Νομούς που πηγαινοέρχονται , προσπαθώντας να καλύψουν το κενό. Αυτή η πρόσληψη 3 κτηνιάτρων που  μας παρέχει το υπουργείο μας δίνει μια μεγάλη ανάσα « σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ                                                                                                                           

Προχθές κατά το ταξίδι του  στην Αθήνα μας ενημέρωσε ο κ Μαρκόπουλος ,πως είχε συνάντηση με τον καθηγητή κ Κασίμη γενικό γραμματέα των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκείνο που του γνωστοποιήθηκε ήταν πως τα χρήματα για την Ιχθυόσκαλα έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Ελλάδας και ακολούθως θα πάνε στο Περιφερειακό Ταμείο της ΑΜΘ για να πληρωθεί ο ανάδοχος και να ολοκληρώσει το έργο.  Πρίν από  πέντε μήνες ο κ Αποστόλου Βαγγέλης ειχε επισκεφθεί την Καβάλα είχε ψέξει την Καβάλα για το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας δεν ολοκληρώνει το έργο ενώ μας έχουν δοθεί τα λεφτά. Αυτά τα χρήματα που υποτίθεται  ότι μας είχαν δοθεί, έχουν ένα περιθώριο κάποιων ημερών για να δοθούν και να πληρωθεί ο ανάδοχος.

ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ

Όπως ειχε πεί ο Αντιπεριφερειάρχης και στο παρελθόν, ως Περιφέρεια  η ΑΜΘ έχει προχωρήσει  στην υλοποίηση τριών κυκλικών κόμβων στο δίκτυο που είναι ευθύνη της στο Νομό Καβάλας. Ενώ υπάρχουν τα χρήματα και οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό με τον συγκεκριμένο νόμο τον 44/12 και τι διατάξεις που προβλέπει για τις Περιφέρειες, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες σε ότι αφορά τις μελέτες. Κώλυμα  όμως τίθεται  στην υποχρέωση να διατεθούν οι 8000 ευρώ για να καλυφθεί η αμοιβή της μελέτης. Στη Περίπτωση του Δήμου Νέστου, αυτός ανέλαβε την μελέτη αυτή  που ξεκίνησε και θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Είναι ζήτημα χρόνου να προχωρήσει η δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου. Αυτή θα είναι και η συμμετοχή του Δήμου Νέστου , που ναι μεν  είναι μικρή σε ότι αφορά το ποσό, είναι όμως καθοριστική γιατί δεν μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά. Το αντίστοιχο έχει προταθεί στους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας για τους κυκλικούς  κόμβους προς Άγιο Ανδρέα και προς το Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Αν μπορέσουν οι δύο Δήμοι να διευκολύνουν  αυτή την μελετητική κατεύθυνση , σημαίνει ότι θα προκηρυχθούν άμεσα τα συγκεκριμένα έργα.

ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

Ο κ. Μαρκόπουλος, αναφέρθηκε επίσης στη μετάταξη μιας μηχανικού προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τόσο ο  διευθυντής της υπηρεσίας στην οποία εργάζεται η μηχανικός , όσο και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ  και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, εισηγήθηκαν και γνωμοδότησαν αρνητικά για την μετάταξή της , ο αρμόδιος υπουργός δεν έλαβε υπ όψιν την άποψη τους και ως εκ τούτου προχώρησε σ αυτήν. Αυτό είναι ένα πλήγμα για την υπηρεσία .  Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να του γνωμοδοτήσει η αρμόδια υπηρεσία εάν έχει  το δικαίωμα να υπογράψει την διακοπή της μισθοδοσίας της υπαλλήλου την στιγμή  που γνωμοδότησε  αρνητικά για την μετάταξή της , όμως η εφαρμογή του νόμου και η υλοποίηση της υπουργικής  απόφασης είναι δεσμευτικά υποχρεωτική για όλους   όσους ασκού διοίκηση και έτσι έγινε τελικά η μετάταξη της συγκριμένης υπαλλήλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *