Ολοκληρώνεται η τουριστική σεζόν για τη Θάσο

Τέλος της εβδομάδος ολοκληρώνεται η τουριστική χρονιά για την Θάσο που το διάστημα αυτό φιλοξενεί αρκετούς Γερμανούς τουρίστες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κ. Παρασχούδης είπε ότι «η χρονιά δεν έκλεισε ακόμη, έχουμε Γερμανούς τουρίστες. Θα κλείσει σε λίγες μέρες, αλλά πραγματικά η χρονιά κλείνει μόνο όταν κλείνουν και οι λογαριασμοί που έχουμε με τα τουριστικά γραφεία. Κι αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, ίσως μέχρι το τέλος του 2019. Τα πράγματα μπορεί να πήγαν καλά αλλά δεν έχεις πληρωθεί γι’ αυτήν τη δουλειά, τότε ποτέ δεν ξέρεις αν θα είναι καλά ή όχι. Και το παράδειγμα είναι της Thomas Cook, περιμέναμε μια εξαιρετική χρονιά για τη φετινή σεζόν και έτυχε αυτό το απρόοπτο, το ατυχές γεγονός και πήγαν τα πράγματα λίγο πίσω. Έχουμε τώρα λίγους Γερμανούς τουρίστες στο νησί, είναι η τελευταία εβδομάδα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν κλείσει και μόνο 1-2 έχουν μείνει ανοιχτά».

ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ

Για τη σεζόν που πέρασε είπε ότι «η περιοχή μας δέχεται πολλούς Βαλκάνιους τουρίστες. Η προσπάθειά μας να έχουμε τουρίστες απ’ όλες τις περιοχές και αν υπάρχει μία ίση κατανομή, ώστε αν κάτι γίνει στη μία αγορά να έχουμε κάποια άλλη. Φέτος είδαμε ότι λόγω  της Thomas Cook οι δυτικοευρωπαίοι, κυρίως η αγγλική αγορά, έπαθε ένα πολύ μεγάλο σοκ. Ήδη για την επόμενη χρονιά η Thomas Cook δεν είχε συμβόλαια για τη Θάσο κι αυτό είναι ένα θετικό. Δεν αφήνει ξεκρέμαστες επιχειρήσεις. Επίσης, ένα άλλο ευτυχές γεγονός είναι ότι το παρακλάδι της σκανδιναβικής αγοράς είναι μια υγιής επιχείρηση που συνεχίζει να φέρνει κόσμο και να έχει πολλά συμβόλαια για την επόμενη χρονιά για το νησί μας. Οπότε πιστεύω για τη Θάσο θα υπάρχει ζημιά αλλά θα είναι μικρή σχετικά.

Οι Ρουμάνοι είναι οι τουρίστες που κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια στο νησί μας. Είναι καλοί πελάτες. Είναι αυτοί που θα πάνε στις ταβέρνες, θα ξοδέψουν αρκετά. Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που δεν ξοδεύουν τόσα πολλά αλλά ο μέσος όρος είναι αρκετά καλός. Οι Ρουμάνοι συμπεριφέρονται αρκετά όπως έκαναν οι Έλληνες πριν την κρίση. Είναι άνθρωποι που αφήνουν χρήματα στο νησί».

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Για την επόμενη σεζόν είπε ότι «τα συμβόλαια και τα γραφεία με τα οποία συνεργαζόμαστε γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι συμφωνίες. Είμαστε περίπου στις ίδιες συμφωνίες που είχαμε και την προηγούμενη χρονιά. Περιμένουμε να έχουμε περίπου τους ίδιους τουρίστες που έρχονται εδώ με αεροπλάνα. Επομένως ο αστάθμητος παράγοντας –φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλοί- αλλά εκείνο που θα πρέπει να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα είναι να κάνουμε τον τόπο μας, όπως έχω πει πολλές φορές, ελκυστικό και στους Ευρωπαίους αλλά κυρίως και στους Βαλκάνιους που έρχονται οδικώς.

Είμαστε μια ευλογημένη χώρα και πρέπει να το εκτιμήσουμε. Ο συνδυασμός του καλού κλίματος με τις όμορφες εμπειρίες και τον πλούσιο πολιτισμό δίνουν ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν που μαζί με τους ανθρώπους μας κάνουν ελκυστικούς σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό πρέπει να το δουλέψουμε και να το πουλήσουμε πιο ακριβά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *