Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Θερινό Σχολείο του πρώην ΤΕΙ Καβάλας, νυν Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Θερινό Σχολείο  στο πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με αντικείμενο τα φωτοβολταϊκά και μα την συμμετοχή 32  φοιτητών από διάφορες χώρες του κόσμου και της Ελλάδος. Σύμφωνα με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Αποστολίδου το Σχολείο έγινε θεσμός.

Όπως τόνισε αρχικά «Ολοκληρώθηκε λοιπόν με πολύ μεγάλη επιτυχία για 4η χρονιά η διοργάνωση μας. Ξεκινήσαμε δειλά δειλά στην αρχή , με λίγους ξένους και φέτος το πάνω από το 50% ήταν από ξένους φοιτητές και από Έλληνες στην συνέχεια ολοκληρώθηκε η προσπάθεια.

Η αρχή έγινε την 1η Ιουλίου μέχρι τις 10 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ενώ και του χρόνου θα συνεχίσουμε την όλη μας δράση. Το αντικείμενο του προγράμματος είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα και μάλιστα φέτος κάναμε μια διαφοροποίηση ως προς τα άλλα χρόνια και επικεντρωθήκαμε στα οργανικά και είχαμε συμμετοχές από άτομα που κάνουν το διδακτορικό τους στο εξωτερικό.

Είναι ένα θέμα που τους ενδιαφέρει, είναι ένα θέμα αιχμής και για αυτό και είχαμε μεγάλη συμμετοχή από το εξωτερικό. Πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή που κάναμε ήταν σημαντική. Οι φοιτητές που συμμετείχαν ήταν 32 συνολικά και μάλιστα αυτά τα άτομα ήταν από Καβάλα, από Θεσσαλονίκη και από Αθήνα και οι ξένοι ήταν από διάφορα σημεία της γης, Γαλλία, Μαλαισία, Αγγλία, Ινδία,  δηλαδή είχαμε μια όντως πολυπολιτισμικότητα στο διεθνές αυτό πρόγραμμα».

ΘΕΣΜΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Πρόκειται για μια κίνηση που έγινε θεσμός και τώρα που γίναμε και Διεθνές Πανεπιστήμιο πιστεύω ότι θα έχουμε και περισσότερα άτομα για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον περισσότερο  και θα έχουμε και το δικαίωμα να μπορούμε πια να φιλοξενούμε φοιτητές που θα θέλουν να εκπονήσουν το διδακτορικό τους.

Αλλάζει το τοπίο και εκτιμώ φυσικά πως θα είναι προς το καλύτερο».

Η ίδια σημείωσε ότι αναμένονται οι εξελίξεις στο πρώην ΤΕΙ με την μετατροπή του σε Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.. Όπως  εξήγησε «Έτσι και αλλιώς τα καινούρια τμήματα των θετικών επιστημών είναι έτοιμα, Φυσικής, Πληροφορικής και Οικονομίας, τα προγράμματα σπουδών είναι όλα έτοιμα. Είμαστε πια ενημερωμένοι και στο διαδίκτυο και έχουμε τα πάντα έτοιμα προς ενημέρωση. Αναμένουμε μόνο ορισμένες απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας και έτσι από 1-9-2019 μιλάμε για το Διεθνές Πανεπιστήμιο πια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *