Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  συνέδριο  Ορθοπεδικής  στην Καβάλα

Ως γνωστό, το ετήσιο και 36ο κατά σειρά Ορθοπεδικό Συνέδριο της Ορθοπεδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης (ΟΤΕΜΑΘ) πραγματοποιήθηκε  φέτος στην Καβάλα  στο ξενοδοχείο «LUCY», με την πρώτη μέρα του Συνεδρίου να είναι η ημέρα της έναρξης και των χαιρετισμών από τους διοργανωτές και τους τοπικούς φορείς που παραβρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο  και βγήκαν  σημαντικά συμπεράσματα.

Μετά από πολλά χρόνια, το Συνέδριο διοργανώθηκε  εκτός Θεσσαλονίκης και επιλέχτηκε η Καβάλα με γνώμονα τη μεγάλη της ιστορία και το φυσικό της κάλλος. Στο Συνέδριο μεγάλος αριθμός γνωστών Ορθοπεδικών δημόσιων και ιδιωτικών Ιδρυμάτων από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Βρετανία, παρουσίασαν  ό,τι νεότερο υπάρχει στα επιστημονικά δεδομένα της κάθε χώρας.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Το μέλλον των νέων Ορθοπεδικών στην Ελλάδα». Υλοποιήθηκε δε  με τη συμπαράσταση και τη φιλοξενία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Δήμου Καβάλας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρόεδρος της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρίας Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικόλαος Λαλιώτης κάνοντας λόγο για την προσπάθεια να διοργανωθεί ένα Συμπόσιο από το Τμήμα Ορθοπεδικής Παίδων, το «Συμπόσιο Παιδορθοπεδικής» στην Καβάλα.

ΕΙΝΑΙ ΗΑΡΧΗ

«Αυτή ήταν η αρχή γιατί τότε είχαμε μια μεγάλη συμπαράσταση από τον τότε νομάρχη και τον τότε δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή που αγκάλιασαν το Συνέδριο, δίνοντάς του ώθηση στις δυνατότητές του και θεώρησαν πως η πόλη είναι ικανή να διοργανώσει και άλλα όμοια συνέδρια. Οι αναμνήσεις από εκείνο το Συνέδριο είναι πολύ ουσιαστικές. Αυτές οι προσπάθειες δεν είναι ατομικές, είναι προσπάθειες που χρειάζονται υποστήριξη και ανθρώπους που μας συμπαρίστανται. Είναι οι άνθρωποι των Ορθοπεδικών Εταιρειών, όχι μόνο στο επιστημονικό μας τμήμα, αλλά και τράπεζες που στηρίζουν τα παιδιά με κινητικές αδυναμίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαλιώτης.

«Αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε και πέρυσι με ένα ιδιαίτερο συνέδριο, το Διαπανεπιστημιακό-Ελληνοτουρκικό, με μια εξαιρετική στήριξη από τις αρχές της πόλης. Η Ορθοπαιδική Εταιρεία αντιπροσωπεύει ένα σύνολο 650 ειδικευμένων Ορθοπεδικών σε Μακεδονία και Θράκη, με 420 μέλη της εταιρίας ΟΤΕΜΑΘ. Κύριο θέμα είναι το μέλλον των Ορθοπαιδικών στην Ελλάδα. Το ΔΣ έχει μια εξαιρετική βοήθεια από πολλούς σημαίνοντες ανθρώπους. Το Συνέδριο αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα, όπως και έναν ικανό αριθμό ξένων προσκεκλημένων καθηγητών», τόνισε καταληκτικά  ο κ. Λαλιώτης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Μετά την σύντομη ομιλία του κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου ο κ. Λαλιώτης πέρασε στην βράβευση γιατρών της Ορθοπεδικής στην Καβάλα που άφησαν πλούσιο έργο. Έκανε δε, ειδική μνεία στον εμπνευστή και ιδρυτή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Βασίλη Αυτζάκη, στον Ηλία Καρανίκα από την Ορθοπεδική Παίδων και σε άλλους διακεκριμένους Ορθοπεδικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση