Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο εκδηλώσεις του ΓΕΩΤΕΕ – ΑΜ στην Καβάλα για τους δασικούς χάρτες

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο εκδηλώσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα για τους δασικούς χάρτες και θα ακολουθήσει μία στις 8 Δεκεμβρίου στις Σέρρες. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Ζαφείρης Μυστακίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την όλη διαδικασία που ακολούθησαν.

Όπως τόνισε «για την Καβάλα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από τη δική μας την πλευρά τουλάχιστον. Έχουμε και στην περιοχή των Σερρών μια παρόμοια εκδήλωση. Έγιναν δύο εκδηλώσεις ενημερωτικές στην Καβάλα, στον Αμυγδαλεώνα συγκεκριμένα και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Παγγαίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τη διαδικασία που ακολουθείται. Καταρχήν για το τι είναι δασικοί χάρτες, για τη διαδικασία όσον αφορά την αντίρρηση επ΄ αυτών των δασικών χαρτών τι πρέπει να κάνουνε, ποιες είναι οι προθεσμίες. Ειπώθηκαν όλα αυτά, υπήρχε η συμμετοχή του κόσμου, θα μπορούσε να ήταν φυσικά και καλύτερη. Το διαδίκτυο βοηθάει πολύ στο κομμάτι της ενημέρωσης. Εμείς φροντίσαμε να δώσουμε όσο το δυνατόν δημοσιότητα και με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Νομίζω ότι θα πάει καλά».

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Μυστακίδης «στην Ελλάδα ως συνήθως τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Κάποιοι ίσως δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι οι δασικοί χάρτες ουσιαστικά καθορίζουν τη χρήση αυτών των καλλιεργειών. Μπορεί να το πήραν λίγο πιο επιπόλαια να το πω, ότι μπορεί να μην τους αφορά και θα βρεθούν προ εκπλήξεων στο τέλος, αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Πάντως υπάρχει ενημέρωση, γιατί καμία φορά ακούμε φωνές πού είναι η ενημέρωση, πού είναι το κράτος, νομίζω κι εμείς ως σύμβουλος του κράτους έχουμε αναλάβει ένα μικρό κομμάτι της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. Οι ενημερώσεις γίνονται πάντως. Τώρα φυσικά είναι προαιρετική η συμμετοχή σε αυτές τις ενημερώσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *