«Οι 1000 πρόσφυγες δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν στο Ασημακοπούλου», δηλώνει ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης

Δεν τίθεται θέμα φιλοξενίας 1000 νέων προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης συγκάλεσε σύναξη επικεφαλής των παρατάξεων για να διευθετηθεί το θέμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι 1000 πρόσφυγες δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν στο Ασημακοπούλου. Είναι ένα υπερβολικό νούμερο. Οι 1000 μετανάστες που είναι στη Νέα Καβάλα τους έχουν πει ότι σε 20 μέρες- ένα μήνα θα φύγουν και θα πάνε σε άλλες δομές, σε 4 στρατόπεδα που φτιάχνονται. Έτσι βγήκε το συμπέρασμα ότι θα έρθουν στην Καβάλα. Προσπαθώ να μάθω αν όντως ένας αριθμός από αυτούς τους πρόσφυγες έρθουν στην πόλη μας. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη, είναι ήξεις- αφίξεις. Όντως θα πάνε σε κάποιες δομές, δεν έχω μιλήσει με τον κ. Κουμουτσάκο. Μίλησα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, θα μιλήσουμε μέσα στη μέρα για να δούμε τι μέλει γενέσθαι και πόσοι θα έρθουν, αν θα έρθουν. Παρ’ όλα αυτά, όμως, εμείς μάλλον σήμερα το μεσημέρι (χθες) θα κάνουμε μία σύναξη των αρχηγών των παρατάξεων ούτως ώστε να δούμε τι θα κάνουμε. Πώς θα χειριστούμε το θέμα. Θα επικοινωνήσω με την πολεοδομία να πάνε να δούνε τι γίνεται. Δεν πρόκειται να γίνει σύνδεση νερού και αποχέτευσης εάν δεν έχουν οικοδομική άδεια για τις εργασίες που κάνουν».

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ»

Πρόσθεσε δε πως «Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μπανανία, να κάνει ό,τι θέλει όποιος θέλει. Πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον, το τι θα γίνει εκεί. Δεν έχουμε κάτι με τους πρόσφυγες. Ίσα- ίσα, είμαστε μία φιλόξενη πόλη, έχουμε συμπεριφερθεί πάρα πολύ καλά στους πρόσφυγες. Συμφωνήσαμε τότε, για να μην είναι σαν τα ζώα στις σκηνές, και με τη διαβεβαίωση της τότε κυβέρνησης ότι αυτό θα είναι προσωρινό αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Το μεταναστευτικό θέμα πρέπει να το σχεδιάσουμε διαφορετικά. Οι πρόσφυγες θα αυξάνονται. Είμαστε στο έλεος των Τούρκων. Όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μαλώνει με τους Ευρωπαίους ή θέλει να τους σφίξει τα δόντια, αφήνει εισροές. Την πληρώνουμε εμείς διότι στην Ευρώπη έχουν κλείσει όλοι τα σύνορα και δεν πάνε πουθενά. Πρέπει, λοιπόν, να το σχεδιάσουμε πιο σωστά. Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να ε΄’ιναι σε ένα γκέτο, έτσι όπως τους έχουμε όλους μαζί. Μπορεί να είναι ήσυχοι άνθρωποι σε γενικές γραμμές, αλλά από ‘κει και πέρα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι το στρατόπεδο είναι μέσα σε μία περιοχή που πρέπει να αναπτυχθεί, τριάντα χρόνια κάναμε να τη βάλουμε στο σχέδιο πόλης. Πρέπει όλα αυτά να ληφθούν υπ’ όψιν. Θα τα συζητήσουμε με τους αρχηγούς των παρατάξεων και θα δούμε πώς θα κινηθούμε από ‘δω και πέρα».

ΤΟ ΠΟΛΥ 350

Τέλος τόνισε πως «Πάντως να μην ανησυχεί ο κόσμος. Αυτά τα νούμερα που λένε δεν ευσταθούν. Δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων. Σε περίπτωση που έρθουν εδώ επιπλέον πρόσφυγες  μιλάμε για έναν αριθμό, τα διαμερισματάκια που φτιάχνονται  στο Ασυμακοπούλου είναι 69. Από 5 άτομα να έχει η κάθε οικογένεια, πάνω από 350 άτομα δεν μπορούν να έρθουν. Όμως, ήδη υπάρχουν 450, αν έρθουν και άλλοι 350 θα πάμε στους 800 και πάει. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε και τους 100 αν δεν αλλάξουμε τακτική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast