«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκινάμε είναι καλύτερες από κάθε άλλη φορά», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το νέο Δικαστικό έτος καθώς έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά σε δικαστικούς υπαλλήλους. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε πως  η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Τετάρτη είχαμε τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Αυτήν τη χρονιά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκινάμε είναι καλύτερες από κάθε άλλη φορά και πιο ευοίωνες οι προοπτικές επίλυσης των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουμε είτε σε τεχνικό επίπεδο σε σχέση με τη λειτουργία του δικαστικού μεγάρου είτε σε επίπεδο στελέχωσης του Πρωτοδικείου. Εκτός του γνωστού θέματος του οποίου προσπαθούμε να κλείσουμε άμεσα τη στελέχωση του Ειρηνοδικείου Θάσου κατά τα λοιπά, όσον αφορά το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Καβάλας είμαστε σε καλό δρόμο. Τα κενά σχεδόν έχουν συμπληρωθεί και με έναν ικανό αριθμό δικαστών προχωρούμε και αυτήν τη νέα δικαστική χρονιά.

Στην τελευταία επίσκεψη που είχαμε κάτω στο υπουργείο, θέσαμε τα ζητήματα που απασχολούν και το δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Έχουν εγκριθεί όλες οι πιστώσεις που ζητήθηκαν από το μέγαρο προκειμένου να φτιαχτούν κάποια τεχνικά έργα τα οποία με την πάροδο του χρόνου έχουν παρουσιαστεί. Νομίζω ότι ξεκινάμε καλά. Στη συνάντηση με τους δικαστές, τους κυρίους προέδρους που είχαμε αμέσως μετά τον Αγιασμό σαν διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, συζητήσαμε οργανωτικά θέματα, θέματα συμπεριφορών, συνεργασίας κλπ. Υπήρξε αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και νομίζω ότι και σε αυτό το πεδίο θα έχουμε πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα».

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑΣΟΥ

Για το Ειρηνοδικείο της Θάσου είπε ότι «είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πέραν της στέγασης, είναι η στελέχωσή του. Θα πρέπει να πληρωθεί η θέση του υπαλλήλου. Αυτήν τη στιγμή έχει αποσταλεί ένα έγγραφο από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε όλες τις δικαστηριακές υπηρεσίες της χώρας για το αν ενδιαφέρεται κάποιος υπάλληλος οικιοθελώς να καλύψει τη θέση. Σε διαφορετική περίπτωση, σε συνάντηση που είχα την Πέμπτη, στην Κομοτηνή με τη νέα πρόεδρο Εφετών, είπαμε ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και θα ορίσει υπάλληλο με απόσπαση για ένα χρόνο. Έναν από τα δικαστήρια της Περιφέρειας. Ποιος θα είναι ο τυχερός, θα δούμε στην πορεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast