«Οι συμβασιούχοι  Θάσου θα εργασθούν κανονικά στην καθαριότητα μέχρι 31 Μαρτίου και θα πληρώνονται με καθυστερήσεις» δηλώνει ο δικηγόρος Λεωνίδας Παππάς

Το Ειρηνοδικείο Θάσου εξέδωσε μία απόφαση για τους 45  συμβασιούχους του Δήμου Θάσου που θα πρέπει να πληρωθούν. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και δικηγόρος κ. Λεωνίδας Παππάς.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «Είναι αλήθεια πως το Ειρηνοδικείο Θάσου εξέδωσε μια απόφαση express ασφαλιστικών μέτρων με την οποία το Ειρηνοδικείο Θάσου δικαίωσε τους συμβασιούχους και οι ίδιοι θα μπορούν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή η τάχιστη δηλαδή, συνίσταται στο ότι δεν ζητήσαμε προσωρινή διαταγή και έτσι οι άνθρωποι αυτοί, μια εβδομάδα μετά την προσφυγή μας στο Δικαστήριο είναι έτοιμοι να πληρωθούν.

Οι συμβασιούχοι πήραν τα παλιά δεδουλευμένα αλλά μετά την παράταση που ενεκρίθη οι συμβασιούχοι βρέθηκαν και πάλι απλήρωτοι αφού δεν υπογράφονται τα νέα εντάλματα. Οι συμβασιούχοι των Δήμων σε όλους τους Δήμους της περιοχής μας αλλά και σε άλλους Δήμους της Ελλάδος, δυστυχώς με αυτή τη διαδικασία θα πληρώνονται από εδώ και στο εξής.

Οι συμβασιούχοι της Θάσου είναι 45 και θα πληρωθούν δεδουλευμένα Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Πιθανολογώ ότι και άλλη φορά, αρχές Απριλίου και άλλοτε θα χρειασθεί να κάνουμε την ίδια διαδικασία προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Άλλωστε προσωρινοί πίνακες για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα, πριν τις 31 Μαρτίου δεν βλέπω να έρχονται και άρα οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν μέχρι 31 Μαρτίου με αυτόν τον τρόπο.

Πρέπει να τα λέμε αυτά και ο Δήμος Θάσου είναι καλό ότι συμπαρίσταται στην υπόθεση αυτή. Και άλλοι συμβασιούχοι έτσι πληρώνονται ανά την χώρα».

31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι να βγουν οι προσωρινοί πίνακες δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. «Αυτοί οι άνθρωποι μέχρι 31 Μαρτίου εργάζονται και μετά βγαίνουν στο επίδομα. Από εκεί και πέρα όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα θα προσληφθούν ως μόνιμοι στις υπηρεσίες καθαριότητας στο Δήμο.

Βέβαια οι περισσότεροι που θα προσληφθούν θα είναι άτομα με πολλά κοινωνικά κριτήρια, δηλαδή τρίτεκνοι και πολύτεκνοι. Η αλήθεια είναι ότι ένας συμβασιούχος που έχει εργασθεί για δύο χρόνια δεν αρκεί να ξεπεράσει σε προσόντα ένα πολύτεκνο.

Εάν ένας πολίτης είναι άνεργος και έχει πολλά οικογενειακά κριτήρια έχει πιθανότητες να μπει, περισσότερες από έναν που δεν έχει κριτήρια. Ο διαγωνισμός δεν είναι για ομάδα συμβασιούχων. Είναι όλοι δεκτοί» κατέληξε.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Με στόχο την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο με τους συμβασιούχους στον Τομέα Καθαριότητας, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε στη Βουλή, νομοθετική, που προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις. Επίσης, αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ. Η τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει:

-Οι ΟΤΑ α’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν να υποβάλλουν προς έγκριση στην οικεία αποκεντρωμένη διοίκηση και μέχρι τις 31-7-2017 τις σχετικές αποφάσεις τροποποιήσεις των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας τους ύστερα από εκτίμηση των οργανικών αναγκών αυτών σε κάθε είδος ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα.

-Σε περίπτωση σύστασης νέων οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες Καθαριότητας απαιτείται να έχει προηγηθεί βεβαίωση της οικονομικής επιτροπής ότι η ετήσια δαπάνη του βασικού μισθού του καταληκτικού κλιμακίου των προτεινόμενων θέσεων καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας κατά παρέκκλιση του σχετικού νόμου.

-Καθορίζεται η βαθμολόγηση της εμπειρίας του Τακτικού προσωπικού που προσλαμβάνεται σύμφωνα με την εν λόγω διαδικασία και προσαυξάνονται κατά πέντε έτη τα σχετικά όρια ηλικίας διορισμού για τις εν λόγω προσλήψεις.

-Οι οικείοι ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν μέχρι την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις συνιστώμενες οργανικές θέσεις είτε σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και πάντως όχι πέραν της 31-3-2018 να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις το προσωπικό που παρείχε ήδη τις σχετικές υπηρεσίες καθαριότητας μέχρι τις 7-6-2017 υπό τις ειδικότερα μνημονευόμενες προϋποθέσεις (εξαιρετικός λόγος δημόσιας υγείας. Προηγούμενη απόφαση σύστασης νέων οργανικών θέσεων ή σχετικό αίτημα κάλυψης ήδη υφιστάμενων). Η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας δεν επιφέρει μεταβολές στο χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της οποίας προσελήφθησαν οι απασχολούμενοι στις εν λόγω θέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *