«Οι προσλήψεις σε Δήμους αφορούν τους ΟΤΑ και αυτοί αποφασίζουν» εκτιμά ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης

Σε μείζονος σημασίας ζήτημα έχει εξελιχθεί το θέμα με τις προσλήψεις από πλευράς των Δήμων των συμβασιούχων που είχαν προσλάβει  στο παρελθόν και τώρα καλούνται να τους επαναπροσλάβουν.  Το θέμα είναι οικονομικό ενώ τώρα έχει έλθει νέα τροπολογία που διευκρινίζει  τον τρόπο των προσλήψεων προς το καλύτερο.  Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως  τόνισε αρχικά ο κ. Καλανταρίδης «Σύμφωνα με τη δεύτερη μορφή με την οποία είχε κατατεθεί του Νομοσχεδίου – και δεν ξέρω αν ψηφίσθηκε – ουσιαστικά κινήθηκε πάνω στα βήματα που έθεσαν οι Δήμοι ότι πρέπει να γίνουν. Εμείς είπαμε δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν να έρχεται κάποιος και να μας λέει ότι πρέπει να προσλάβετε  κάποιους χωρίς όμως να μας λέει πώς θα εξασφαλίσουμε τις πληρωμές τους, αν χρειάζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι ταυτόχρονα κλπ

Είναι γνωστό και δεν θα το αρνηθούμε ότι ο Δήμος Καβάλας χρειάζεται προσωπικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει ν α προσλάβει και μάλιστα ταυτόχρονα 300 ανθρώπους στην καθαριότητα.

Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Και η δεύτερη τροπολογία απέκλειε όλα τα δίμηνα. Έλεγε ότι δεν θα υπάγονται στην τροπολογία άτομα που έχουν κάνει δίμηνα. Επίσης άφηνε απέξω αυτούς που είχαν πάρει παράταση με το νόμο Κατρούγκαλου μέχρι τέλος του 2016. Ουσιαστικά δηλαδή άφηνε αυτούς οι οποίοι ήταν με 5μηνα και 8μηνα ουσιαστικά μέσω ΑΣΕΠ. Μετά έβαζε και θέμα για την πληρωμή αυτών των ανθρώπων, δηλαδή κατά πόσοι οι Δήμοι μπορούν να πληρώσουν. Δηλαδή δεν αποσαφηνίζονταν ποιος θα πληρώσει και κανείς δεν έλεγε αν τελικά υπάρχουν χρήματα στους Δήμους. Έλεγαν μόνο αν έχουν χρήματα να προσλάβουν».

ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς λοιπόν τη δεύτερη εκδοχή την αποδεχόμαστε μια και αν έχουν χρήματα οι Δήμοι τότε θα προσλαμβάνουν επομένως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Για αυτό και λέμε αν υπάρξει ψήφιση της τροπολογίας καλώς θα κινηθούν όλα.

Ξέραμε ότι μέχρι την Πέμπτη δεν ψηφίσθηκε. Μπορεί να ψηφισθεί από εδώ και πέρα και ας ψηφισθεί ως έχει αφού έτσι δεν μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.