Οι παρεμβάσεις στον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ είναι προς τον σωστό δρόμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη

 Αλλαγές επίκεινται στην διοικητική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη από πλευράς της κυβέρνησης. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Για τις αλλαγές λοιπόν μίλησε ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης. Χαρακτήρισε αναμενόμενες τις αλλαγές στον «Κλεισθένη». Για το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου (από την 1η Σεπτέμβρη) υπενθύμισε ότι η παράταξή του έχει απόλυτη πλειοψηφία με 19 δημοτικούς συμβούλους. «Πάμε για 20 στους 33 άρα είμαστε παράταξη της πλειοψηφίας και μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις έτσι και αλλιώς. Απλά οι παρεμβάσεις στον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ είναι προς τον σωστό δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε μάλιστα ότι είναι αισιόδοξος ότι μέσω ένστασης η παράταξή του θα εξασφαλίσει μία ακόμη έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου!

ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

«Οι αλλαγές στον «Κλεισθένη» είναι στο σωστό δρόμο»,  σημείωσε ο κ.  Αναστασιάδης.

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση στην ερώτηση για την τουριστική κίνηση στο Δήμο Παγγαίου μέχρι τώρα. Διαπιστώνει ίδια κίνηση με πέρσι. «Η τουριστική κίνηση είναι ίσως και καλύτερη από το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία μας» λέει ο κύριος Φίλιππας Αναστασιάδης.  Εννοεί στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση του Δήμου Παγγαίου  από τα απορρίμματα και την κατανάλωση του νερού.

Η δήλωση Αναστασιάδη αναφέρει: «Ακούγεται ότι ο νομός δεν έχει επισκεψημότητα. Από τα μετρήσιμα μας στοιχεία όμως που προανέφερα έτσι και αλλιώς βλέπω ότι έχουμε μια χρονιά καλή, ίδια ή και καλύτερη με την περσινή.

Η τουριστική κίνηση στο Δήμο Παγγαίου είναι η ίδια, ίσως και καλύτερη του Καλοκαιριού του 2018. Σας θυμίζω ότι κατασκευάζονται νέες ξενοδοχειακές μονάδες και στις μεγάλες δημοτικές ενότητες αλλά και στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου. Βελτιώνουμε τις υποδομές μας το χειμώνα ώστε το καλοκαίρι να είμαστε καλά. Το ότι θα έχουμε νέες μονάδες, εντός του αστικού ιστού Περάμου και Ηρακλείτσας αλλά και στο παραλιακό μέτωπο μας ικανοποιεί».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Επίσης αναφέρθηκε  σε ζητήματα που έχουν σχέση με την ύδρευση περιοχών που διπλασιάζουν ή και τριπλασιάζουν τον πληθυσμό τους το καλοκαίρι. Σημειώνει επίσης ότι υπάρχει επάρκεια στο νερό της ύδρευσης αλλά και έτοιμες να βοηθήσουν αν χρειαστεί εφεδρικές γεωτρήσεις.

«Σαφώς και ο Δήμος Παγγαίου προσφέρει νερό, καθαριότητα, οπότε αυξάνεται το κόστος αλλά και ο Δήμος έχει περισσότερα έσοδα αρκεί βέβαια να μπορεί να τα εισπράξει. Αλλά το να μπορέσεις να προσελκύσεις κόσμο σημαίνει ότι κάνεις και εσύ δουλειά, προσφέροντας έναν καθαρό Δήμο, ένα Δήμο με νερό, ένα Δήμο με γαλάζιες σημαίες και άλλα τινά. Όλα αυτά είναι στοιχεία που φέρνουν κόστος στο Δήμο Παγγαίου  αλλά βοηθούν την ανάπτυξη μιας περιοχής. Αν δεν δώσεις δεν θα πάρεις. Επάρκεια νερού υπάρχει. Βέβαια η κατανάλωση νερού έτσι και αλλιώς αυξάνεται. Εμείς προσπαθούμε να βελτιώνουμε υποδομές ώστε να είμαστε καλά. Αν δεν έχουμε άλλα προβλήματα, όπως ΔΕΗ ή σπάσιμο αγωγού η επάρκεια του νερού είναι η πλέον ικανοποιητική.

Μπορούμε όμως να κάνουμε και νέες γεωτρήσεις για να μπορέσουμε πάντα να εξασφαλίζουμε την επισκεψημότητα στην περιοχή μας».

ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Ερωτηθείς για την ανάγκη βελτίωσης του δρόμου προς τους Αμμόλοφους, απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει διάνοιξη του δρόμου αυτού λόγω ιδιοκτησιών. Υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση βλαβών (λακκούβες κτλ). Τέτοια έργα- είπε ο κ. Αναστασιάδης-  θα χρηματοδοτηθούν από πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΟΧΕ) αφού ανάμεσα σε αυτόν και στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο υπάρχει συνεννόηση και συμφωνία. Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες σε επιλέξιμες δαπάνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *