«Οι παιδικοί σταθμοί  Καβάλας σε τροχιά εγγραφών, κατασκευές σε παιδικές χαρές» όπως δηλώνει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη»  Ευαγγελία Δρακονάκη

Συνεχίζεται η διαδικασία των εγγραφών επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας όπως το επιβεβαίωσε η πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου καβάλας κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.

 

Όπως; Τόνισε αρχικά «Έως τις 15 Ιουνίου θα διαρκέσει η περίοδος εγγραφών κι επανεγγραφών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας και ειδικότερα για όσους γονείς δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι μη δικαιούχοι του προγράμματος ΕΣΠΑ μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα στα γραφεία των παιδικών σταθμών.

Θέλω ωστόσο την προσοχή, διότι η 9η Ιουνίου είναι η τελική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν φύλαξης της ΕΕΤΑΑ. Βεβαίως, όσοι γονείς αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία των παιδικών σταθμών. Η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 9η Ιουνίου που είναι η τελική για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Βάσει των κτηριακών του εγκαταστάσεων ο δήμος Καβάλας μπορεί να φιλοξενήσει στους παιδικούς σταθμούς του από 1.050 έως 1.100 νήπια και βρέφη. Βάσει δυναμικού, προσωπικού όμως, εξαντλούνται όλα τα περιθώρια και η δυναμική αγγίζει τη φιλοξενία 800 παιδιών, όσων δηλαδή εξυπηρετήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Εξ αυτών των 800 τα μισά περίπου παιδιά φιλοξενούνται μέσω προγράμματος και τα υπόλοιπα εκτός.

Σκοπός του Δήμου Καβάλας είναι και κατά τη φετινή σεζόν να φιλοξενηθούν ισάριθμα παιδιά αρκεί να εξασφαλισθεί από το υπουργείο η έγκριση πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Ανάλογη πρόθεση έχει ήδη εκδηλωθεί εκ μέρους του δήμου προκειμένου να προσλάβει συμβασιούχους με διάρκεια απασχόλησης έως τις 31 Ιουλίου του επόμενου σχολικού έτους και όχι ενός  μόνο οκταμήνου. Εάν εξασφαλισθεί η έγκριση τότε τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου και δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις προσωπικού, τόσο εκπαιδευτικού όσο και βοηθητικού. Η παροχή υπηρεσιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας είναι υψηλή επί σειρά ετών», σημείωσε η Ευαγγελία Δρακονάκη, προσθέτοντας το γεγονός που δεν επιτρέπει περιθώρια αποτυχίας. Μάλιστα σημείωσε ότι φέτος μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν οι τοποθετήσεις των παιδιών.

ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Ως εντεταλμένη σύμβουλος με αντικείμενο τα δημοτικά έργα, ρωτήθηκε η κ. Δρακονάκη  για το γνωστό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Παληό. Μας εξήγησε πως το έργο προχωρά ομαλά. «Αυτή την περίοδο η επέμβαση διανύει ένα κρίσιμο σημείο αφού έως σήμερα προηγήθηκε ένθεν και ένθεν το χτίσιμο του τοιχίου αντιστήριξης. Ο εργολάβος εργάζεται σε καθημερινή βάση και μόλις ολοκληρωθεί το τοιχίο τότε θα ακολουθήσει η επέμβαση επί του οδοστρώματος.

Βέβαια είμαι  πολύ προσεκτική στις προβλέψεις μου και αποφεύγω να αναφέρω συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα του δρόμου σε κυκλοφορία». Εξέφρασε όμως την ελπίδα της ότι έως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα σταθεί εφικτό να δοθεί στην κυκλοφορία το υπό ανακατασκευή τμήμα. Αυτό φυσικά εκτός απροόπτου, όπως για παράδειγμα να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ που βρίσκεται κάτω από το δρόμο. «Μπορεί να ακούγεται γραφικό αλλά κάτι που είναι κρυφό δεν ξέρεις τι προβλήματα μπορεί να ανακύψουν».

ΠΑΡΚΑ

Κινητικότητα σημειώνεται σε επίπεδο εκτέλεσης έργου στις παιδικές χαρές, αφού τη Δευτέρα ο εργολάβος εργαζόταν στο Πάρκο Φαλήρου. Η κ. Δρακονάκη βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εργολάβο ο οποίος ακολουθεί ομαλά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Η οικονομική πτυχή του θέματος είναι ιδιαιτέρως σημαντική αφού ο εργολάβος πριν προβεί στις παραγγελίες θα πρέπει να ακολουθεί τη σειρά της πληρωμής του. Οι γνωστές επιταγές  έχουν εκλείψει. Σ’ αυτό το σημείο ακριβώς παρατηρήθηκαν κάποιες μικροκαθυστερήσεις, διότι προκειμένου οι εταιρείες να προμηθεύσουν υλικά όπως οι τάπητες και οι περιφράξεις απαιτούνται χρήματα. Τα παιχνίδια έχουν έρθει ήδη και βρίσκονται στις αποθήκες του δήμου Καβάλας. Σε συνδυασμό με τον προμηθευτή των παιδικών οργάνων και τον εργολάβο που ουσιαστικά κατασκευάζει την υποδομή, το έργο προχωρά.

Καθυστέρηση όμως παρατηρείται στις εργασίες της παιδικής χαράς του Αγίου Λουκά, διότι εκεί υπάρχει μια εσωτερική μεταλλική περίφραξη, ενώ θα πρέπει η κατασκευή να πληροί τις προϋποθέσεις του υπουργείου προκειμένου μελλοντικά να εξασφαλίσει την πιστοποίηση». Η κ. Δρακονάκη καταληκτικά διευκρίνισε ότι για τις παιδικές χαρές στο Φάληρο, στο Παληό και στον Άγιο Λουκά δε θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις διότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση