Οι νέοι σταθμοί διοδίων στην Περιφέρεια ΑΜΘ μοναδικό θέμα συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ που συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ με μοναδικό θέμα τα διόδια που προβληματίζουν τη διοίκηση της Περιφέρειας σύμφωνα με το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο κ. Αντωνιάδης «τη Δευτέρα γίνεται μια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, γιατί στην τελευταία συνεδρίαση το είχαμε φέρει ως διοίκηση το θέμα της δημιουργίας νέων σταθμών μεταξύ της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης και τότε είχε αποφασίσει το Σώμα να καλέσουμε όλους τους φορείς, τους βουλευτές, τους δημάρχους για να γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη συζήτηση για τη δημιουργία ή μη νέων σταθμών διοδίων. Η διοίκηση και ο Περιφερειάρχης ο Χρήστος Μέτιος έχει εκφραστεί κατ΄ επανάληψη ότι είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην Περιφέρειά μας. Ήδη συζητιέται και για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας να τοποθετηθούν διόδια στην Άσπρη Άμμο. Ήδη δημιουργούνται διόδια στη Μέστη και καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη θα είναι και η μετακίνηση των συμπολιτών μας από τη μία περιφερειακή ενότητα στην άλλη. Κι εννοώ δυσκολία γιατί θα αυξηθεί το κόστος μετακίνησης. Αυτό είναι αρνητικό και για τον τουρισμό. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να προσελκύσουμε νέες τουριστικές αγορές στην Περιφέρειά μας, προσπαθούμε να καλέσουμε και τους συμπολίτες μας που είναι στη Βόρεια Ελλάδα να έρθουν στην Περιφέρειά μας, αλλά η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων αυξάνει το κόστος μετακίνησης όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των εμπορευμάτων. Άλλο κόστος δαπάνης έχει κάποιο εμπόρευμα που συσκευάζεται στην Αττική κι άλλο κόστος όταν μεταφερθεί στην Περιφέρειά μας».

ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

Κι όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Αντωνιάδης «όλα αυτά συνηγορούν ότι πρέπει να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για ακόμα μια φορά στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων, πολύ δε περισσότερο όταν η Εγνατία Οδός δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Περιφέρειά μας. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο κάθετος άξονας Ορμενίου – Αρμένιο στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ένας δρόμος ο οποίος ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες οι οποίοι πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη και θέλουν να πάνε ή στην Τουρκία ή στη Βουλγαρία μέσω της Ορεστιάδας. Έχουν γίνει πάρα πολλά δυστυχήματα, από την άλλη η Εγνατία Οδός ζητάει να δημιουργούνται νέοι σταθμοί διοδίων. Πολύ δε περισσότερο όταν οι συγκεκριμένοι σταθμοί διοδίων που τοποθετούνται μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης δημιουργούν πλείστα προβλήματα στους συμπολίτες μας γιατί πάρα πολλοί από την Αλεξανδρούπολη πηγαίνουν στην Κομοτηνή και λόγω των δικαστικών υπηρεσιών. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ασχολούνται με το Στρατό, υπηρετούν δηλαδή σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην Κομοτηνή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους συμπολίτες μας και τους Καβαλιώτες οι οποίοι μετακινούνται σε καθημερινή βάση για να πάνε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί στη δημιουργία αυτών των νέων σταθμών διοδίων, όταν θα μπορούσε το κράτος και είναι η πρόταση που έχω κατ΄ επανάληψη διατυπώσει, θα μπορούσε να βάλει σταθμούς διοδίων στους Κήπους, δηλαδή στην είσοδο της χώρας από την Τουρκία ώστε να ελέγχει όλους τους ανθρώπους που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση