Οι Λαϊκές Αγορές πρέπει να μείνουν ανοιχτές όπως τονίζει ο πρόεδρος των Παραγωγών λαϊκών Αγορών Παναγιώτης Δημητρακές

Οι μισές Λαϊκές Αγορές του Νομού Καβάλας έχουν κλείσει με αποφάσεις των δημάρχων λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Καβάλας κ. Παναγιώτης Δημητρακές σημείωσε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και η αγοραστική κίνηση είναι μειωμένη αισθητά.

Όπως ανέφερε αρχικά  «Πράγματι οι λαϊκές αγορές πρέπει να μείνουν ανοικτές. Έτσι ορίζει ο νόμος.  Κάποιοι δήμαρχοι τις κλείνουν φοβούμενοι για τον ιό. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν θέλουμε να είμαστε και εμείς ο ένας πάνω στον άλλο.

 Εμείς έχουμε αραιώσει τους πάγκους, δεν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Έτσι και αλλιώς ήρθε και ο νομίατρος και μας είδε, ήρθε και ο ίδιος ο Δήμαρχος, έχουμε 5 μέτρα μεταξύ μας  απόσταση και όλοι οι πωλητές φορούν γάντια και μάσκες. Το κλίμα είναι όμορφο, χωρίς πολλά πολλά. Η κίνηση είναι πεσμένη όμως. Ο κόσμος φοβάται, έχει τρομοκρατηθεί. Και εμείς δεν θέλουμε πολλά αλλά γενικά ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να γυρνάμε στα ίδια. Αυτοί που είναι άρρωστοι ας μείνουν μέσα. Οι υγιείς όμως να  βγουν να κάνουν τα ψώνια τους. Και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να κλείσει η λαϊκή αγορά.

 Εμείς δεν λειτουργούμε Ελευθερούπολή, Θάσο και Τούζλα. Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος Παγγαίου θα ανοίξει την λαϊκή. Πλέον δεν υπάρχουν πολλά άτομα στην λαϊκή.  Οι μικροπωλητές έφυγαν από τις Λαϊκές Αγορές, το κράτος τους έβγαλε έξω. Η Δημοτική Αστυνομία φροντίζει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και δεν νομίζω να υπάρχει λόγος  να μείνουμε εκτός λαϊκής. Στον καθαρό αέρα όλα λειτουργούν μια χαρά».

 ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο ίδιος έκανε λόγο για επάρκεια προϊόντων. «Τα χωράφια είναι σχεδόν γεμάτα. Τα θερμοκήπια έχουν ωραία πράγματα. Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν και να πουλήσουν τα αγαθά τους για να έχουν λεφτά. Ποιος θα τους δώσει χρήματα;

 Ο Δήμαρχος εφάρμοσε το νόμο στην Καβάλα και το ίδιο έκανε και ο Δήμαρχος Νέστου. Αυτό έκαναν και τους ευχαριστούμε.  Κάτι παράνομο δεν έκαναν. Το Σάββατο η Δημοτική Αστυνομία κράτησε τον κόσμο σε απόσταση, έγινε ωραίο παζάρι. Ο κόσμος τι να κάνει, οι παραγωγοί τι να κάνουν χωρίς παζάρι. Αλλού είναι τα παιχνίδια.  Όταν 3 ματσάκια μαϊντανό κοστίζουν 1 ευρώ. Είδα σπανάκια 50 λεπτά και όχι 4,5 ευρώ . Αυτό είδα. Ίσως αυτοί οι Δήμαρχοι να είναι Δήμαρχοι των αγροτών….. Η λαϊκή αγορά πρέπει να μείνει ανοικτή για να τρώει ο κόσμος φρέσκα και φθηνά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *