ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Οι κόμβοι Πέρνης και Τούζλας στο επίκεντρο για την περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Με τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας για 2 υποθέσεις μελετών κόμβων Πέρνης και Τούζλας. Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως ιδιαίτερα για το θέμα του κόμβου της Πέρνης ο υπουργός ήταν πολύ θετικός.

 Όπως τόνισε αρχικά «Η τελευταία σύσκεψη που έγινε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Εγνατίας Οδού ΑΕ έδειξαν ότι δύο μελέτες που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέττιος έχει εξασφαλίσει με ένα ποσό 600 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2018 αφορούν δύο μελέτες . Πρόκειται για τη σύνταξη μελετών για τη μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε πλήρη κόμβο και τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή Οφρυνίου. Και στις δύο μελέτες, φορέας σύνταξης και υλοποίησης, είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ.».

 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είναι απαραίτητη, αφενός μεν η μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε Ανισόπεδο κόμβο, διότι συνδέεται με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», γεγονός που το επιβάλλουν και οι ευρωπαϊκοί κανόνες ασφαλείας, αφετέρου δε η δημιουργία του ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή του Οφρυνίου κρίνεται αναγκαία, εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

 «Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι οδηγοί να κινούνται μέσω της Γραβούνας για να βγουν στο Αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Είναι γνωστό ότι όπου υπάρχει αεροδρόμιο πρέπει να υπάρχει και κόμβος για αυτό και η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την μελέτη αυτή.

 Παρ’ ολ’ αυτά, με έγγραφό του προς τον φορέα υλοποίησης, το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται τη δημιουργία νέων κόμβων επί της Εγνατίας οδού!

 Γι αυτό και θέλουμε να γίνουν και οι δύο κόμβοι και στην Τούζλα και στο Αεροδρόμιο αφού έχουμε τουριστική ανάπτυξη και θέλουμε ανοικτούς δρόμους.

 Για αυτό και πήγα στην Αθήνα. Χρειάζονται αυτοί οι κόμβοι, το εξήγησα στον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή και ο υπουργός κατανόησε και συντάχθηκε με τα επιχειρήματα μας  και υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν με το ΤΑΙΠΕΔ και την Εγνατία Οδό ΑΕ. Θα κάνει όλες τις ενέργειες για να λυθεί το θέμα. Περιφέρεια και υπουργείο προσπαθούν να λύσουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *