«Οι Καβαλιώτες τα θέλουν όλα στα πόδια τους», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανέστης Τσουρουκίδης

Αναιμική ήταν η συμβολή των εθελοντών στον καθαρισμό της πλαζ της Καλαμίτσας, καθώς η συμμετοχή τους ήταν ελάχιστη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη οι Καβαλιώτες τα θέλουν όλα στα πόδια τους…

Ο κ. Τσουρουκίδης δήλωσε ότι «ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι εθελοντές. Μαζεύτηκαν εκεί και κάποια μέλη του συλλόγου και βλέπουμε την αδράνεια του κόσμου κι αυτό το οποίο παρατηρούμε συνέχεια, ότι όλα τα θέλουμε στο πιάτο, έτοιμα, από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να νοιάζονται αλλά να νοιάζονται γιατί; Την ευθύνη όταν την έχουν οι άλλοι κι όταν οι συμπολίτες δεν θέλουν να βοηθήσουν, δεν συμμετέχουν; Εγώ να δώσω τα συγχαρητήρια στους εθελοντές και στον πρόεδρο τον κ. Κεσόγλου, που έγινε αυτή η κίνηση. Ήμασταν κοντά τους όσο μπορούσαμε. Παρακολουθούσαμε γιατί δεν θέλαμε και δεν θέλουμε να εμπλακούμε σ’ αυτό, σ’ ένα σημείο που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο με σοβάδες και τσιμέντα να πέφτουν, με σάπια σίδερα και με βουλευτές του τόπου πλήρως αδρανοποιημένους. Δεν ξέρω για ποιον λόγο υπάρχουν, πλέον, αυτοί οι άνθρωποι. Βέβαια σε λίγο καιρό θα έχουν φύγει. Και τι έχουν προσφέρει στην πόλη όταν ένα τέτοιο θέμα δεν μπόρεσαν –κι ενώ είχαν ως σύνθημα «ανοιχτές παραλίες για όλους» και κατέβηκαν υπερασπιζόμενοι τους φτωχούς, αδύνατους. Δεν ξέρω, ίσως νόμιζαν ότι ήταν κάποια φιλόπτωχος οργάνωση η διοίκηση του κράτους. Κι εμείς όταν αποφασίσαμε να φύγουμε ως δήμος από εκεί, από εκεί και πέρα το χάος. Λοιπόν τους αφήνουμε να συνεχίσουν μέσα στο απέραντο χάος το οποίο υπάρχει».

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Για το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα με την Καλαμίτσα, είπε ότι «εκεί υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος. Μέσα σ’ αυτόν τον κίνδυνο δεν μπορεί να εμπλακεί ο δήμος. Πρέπει να αποφασίσει η ΕΤΑΔ τι θα το κάνει αυτό το σημείο. Γνωρίζουμε ότι η δήμαρχος προσπάθησε να βρει κάποιον από την ΕΤΑΔ μέχρι και το Μάρτιο και ξαφνικά ο καινούργιος δήμαρχος βρίσκεται και μιλάει κάτω με την ΕΤΑΔ. Τι να πω, αυτά έχουν φάει την Ελλάδα, το διαίρει και βασίλευε. Πώς κλείστηκε αυτό το ραντεβού με τον κ. Μουριάδη ενώ δεν μπορούσε να κλειστεί με την κα Δήμαρχο τόσο καιρό, είναι να απορεί κανείς. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι φέτος το καλοκαίρι εκεί. Για να λειτουργήσει χρειάζονται πολλά, να μπουν ναυαγοσώστες, χίλια δυο πράγματα. Κι όταν δεν μας ανήκει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Επί τρία χρόνια φωνάζαμε, κάναμε δράση και προεκλογικά η δήμαρχος έκρινε ότι δεν πρέπει να μπούμε, με τόσους κινδύνους. Είχαμε όλη την καλή διάθεση. Τρία χρόνια ήταν στο παρακαλετό, αλλά αυτοί στον κόσμο τους. Η αδιαφορία τους ήταν πρωτόγνωρη. Και δεν είναι το μόνο θέμα στην Καβάλα που πρέπει να λυθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast