Οι Καβαλιώτες τίμησαν τη θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Όπως ήταν αναμενόμενο και φέτος  περίσσευε η συγκίνηση κατά την έναρξη των εκδηλώσεων στην Καβάλα για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου  οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Νομού Καβάλας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα του «Ακρίτα του Πόντου» και στη συνέχεια λαμπαδηφορία προς την πλατεία Ελευθερίας, έχοντας τη συμπαράσταση και Αρμενίων, οι οποίοι τιμούν φέτος την 104η επέτειο από τη Γενοκτονία των προγόνων τους.

«Ο πόνος που έφεραν οι πρόγονοί μας στους τόπους μας, είναι το μέλλον μας, γιατί χωρίς ρίζες, το δέντρο δεν ανασταίνεται. Η Ιστορία είναι αυτή που τους κράτησε ζωντανούς τόσους αιώνες», δήλωσε στον συγκινητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Στέφανος, τονίζοντας ότι «η Πατρίδα μας στο πνεύμα, στην αλήθεια, στον Πολιτισμό και στη ζωή είναι όλη Πόντια, Θρακιώτισσα, Μικρασιάτισσα…».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ομιλία για τη Γενοκτονία από τον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Περάμου Γεώργιο Κυριακίδη, η απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών και ο χορός «Σέρρα» από τα Ποντιακά Σωματεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *