Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή συλλόγων και εθελοντών για τη δράση Let`s Do It Greece που θα υλοποιηθεί στις 2 Απριλίου και στην Καβάλα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή συλλόγων και εθελοντών για τη δράση Let`s Do It Greece που θα υλοποιηθεί στις 2 Απριλίου και στην Καβάλα με στόχο τον καθαρισμό της πόλης και των ακτών. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 πολιτιστικοί σύλλογοι και 1000 εθελοντές σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Καβάλας κ. Πρασσά, ενώ ήδη οι χορηγοί έχουν προμηθεύσει το Δήμο Καβάλας με γάντια και σακούλες απορριμμάτων. «Το μόνον που ζητάμε είναι να έχουμε σύμμαχο τον καιρό στις 2 Απριλίου» σημείωσε χαρακτηριστικά  η κ. Πρασσά, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίηση της δράσης.

Στις δηλώσεις της η κ. Πρασσά σημείωσε πως «πάει πάρα πολύ καλά η εκδήλωση, έχουμε πάνω από 40 συμμετοχές, γύρω στις 43-44. Αναγκαστήκαμε να παρατείνουμε λίγο την προθεσμία, γιατί έληγε η προθεσμία υποβολής στις 17 Μαρτίου, αλλά ο κόσμος δείχνει μεγάλη προθυμία, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κανέναν απέξω. Περίπου σε 38 με 40 σημεία θα γίνουν δράσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού στο Δήμο Καβάλας. Συνολικά είναι περίπου 1.000 εθελοντές. Πάει πάρα πολύ καλά. Στο Πάρκο Φαλήρου θα είναι πάνω από 150 άτομα. θα είναι η Action Team με τους Οδηγούς, με το Επιμελητήριο, τους αιμοδότες κι άλλους συλλόγους. Στο «Ανθή Καραγιάννη» θα είναι η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας. Αλλά δεν είναι μόνο οι σύλλογοι και τα επαγγελματικά σωματεία, είναι και οι μεμονωμένοι πολίτες, αυτό είναι που μας συγκινεί, που δήλωσαν συμμετοχή και είπαν ότι όπου θέλετε μπορείτε να μας εντάξετε».

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «ο στόχος είναι να διαδοθεί το μήνυμα του εθελοντισμού. Οι δημότες Καβάλας οι οποίοι θα το κάνουν αυτό θα δώσουν ένα ηχηρό μάθημα σε όσους δεν σέβονται το περιβάλλον, δεν σέβονται τον εαυτό τους και δεν σέβονται τους συμπολίτες τους. Πραγματικά θα είχαμε μια πάρα πολύ καθαρή πόλη αν δεν υπήρχαν κάποια περιθωριακά στοιχεία που επίτηδες κάνουν βανδαλισμούς ή ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα. Είναι ένα φαινόμενο πραγματικά περίεργο που πρέπει να το εξετάσουν ψυχολόγοι νομίζω. Και δεν είναι μόνο η πόλη της Καβάλας που θα έχει εθελοντικές δράσεις, είναι και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, τα οποία και αυτά θα συμμετέχουν. Όπως επίσης θα συμμετέχουν και σχολεία, έχουμε το 3ο Λύκειο που θα κατέβει στο Πάρκο Φαλήρου για τον εξωραϊσμό και καθαρισμό όλου του πάρκου, θα υπάρχει εκεί ένας άνθρωπος από την Τεχνική Υπηρεσία να τους επιβλέπει φυσικά και να τους καθοδηγεί, δεν θα είναι μόνο τα παιδιά. Ο μόνος σύμμαχός μας πρέπει να είναι ο καιρός. Αυτό είναι που σκέφτομαι και εύχομαι να έχουμε πολύ καλή μέρα στις 2 Απριλίου, αλλά πιστεύω ότι θα τον έχουμε μαζί μας σύμμαχο τον καιρό».

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ερωτηθείσα αν έχει ληφθεί μέριμνα για γάντια, σακούλες κλπ που θα δοθούν στους εθελοντές, σημείωσε πως «βεβαίως γάντια βρήκαμε, για τις σακούλες έχουμε βρει χορηγό ο οποίος μας έκανε 700 σακούλες περίπου με τον τίτλο Let`s Do It Greece Let`s Do It Kavala, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Έχουμε χορηγό την εταιρία Μασούτης ΑΕ, την εταιρία Finger Print, την εταιρία Μέδουσα και ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάποιον. Για εργαλεία ζητήσαμε χορηγίες, ανταποκρίθηκαν. Ζητήσαμε να γίνουν χορηγοί επικοινωνίας τα περισσότερα ΜΜΕ και δέχθηκαν και τα ευχαριστούμε πολύ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση