ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ξεκλείδωσαν οι διαδικασίες στο Περιγιάλι για τις αποζημιώσεις

Άνοιξε ο δρόμος για αποζημιώσεις οικοπεδούχων στο Περιγιάλι. Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης ενημέρωσε τους κατοίκους για το όλο θέμα. Ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σημείωσε πως άνοιξε ο δρόμος για τα έργα υποδομής της περιοχής.

Όπως εξήγησε «Έγινε μια επαφή με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η αποζημίωση των επικειμένων, δηλαδή τα επικείμενα είναι τα κτίσματα, ό,τι υπάρχει πάνω σε ένα οικόπεδο, σε μια επιφάνεια η οποία επιφάνεια απαλλοτριώθηκε και με την Πράξη Εφαρμογής πήγε κάπου αλλού.

Δηλαδή για παράδειγμα ένα συνεργείο που μπορεί να λειτουργεί στο Περιγιάλι αυτή την στιγμή, πάνω σε ένα ιδιόκτητο  οικόπεδο, το οποίο με την πράξη εφαρμογής δεν θα είναι πλέον ιδιόκτητο οικόπεδο αλλά θα είναι δρόμος. Αυτοί οι άνθρωποι για να διανοιχθεί ο δρόμος και να προχωρήσει η Πράξη Εφαρμογής, όσοι έχουν κτίσματα σε αυτές τις επιφάνειες θα πρέπει να αποζημιωθούν Η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας καθορίζει την τιμή με την οποία θα γίνει η αποζημίωση και αν δεν διαφωνούν οι ιδιοκτήτες, παίρνουν το ποσό που τους αναλογεί και προχωρά η διαδικασία».

ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρόσθεσε δε πως «Μετά από χρόνια λοιπόν φαίνεται να λύνεται αυτό το πρόβλημα, να αποζημιώνονται δηλαδή όσοι πρέπει για να ανοίξει ο δρόμος για το Περιγιάλι. Βέβαια η ταχύτητα δεν είναι η επιδιωκόμενη από εμάς, Θα θέλαμε να δούμε λίγο πιο γρήγορες τις διαδικασίες ώστε μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους να ξέρουμε πως και πόσοι θα αποζημιωθούν τελικά και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης στο Περιγιάλι.

Μέχρι τώρα το σημαντικό νεότερο έχει να κάνει με τα επικείμενα και με τη διάνοιξη ενός δρόμου που φτάνει περίπου μέχρι το γήπεδο Κωτσάλου. Διασχίζει δηλαδή όλη την περιοχή του Περιγιαλίου. Από εκεί και πέρα έχουμε τα καθημερινά θέματα, όπως τον καθαρισμό των ρεμάτων που προχωράει εν όψει και του δύσκολου χειμώνα που έχουμε για να μην έχουμε στο Περιγιάλι τα θέματα που είχε η Θάσος και φυσικά έχουμε και το θέμα των προσφύγων – μεταναστών

Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα αλλά οι κάτοικοι δυσανασχετούν μέχρι πότε θα υπάρξει αυτή η κατάσταση».

ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Ο ίδιος εξηγεί ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον δήμαρχο  κ. Μουριάδη ενώ έγινε υποβολή εγγράφου με προτάσεις. «Εκεί κάναμε και πρόταση για δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής με την συμμετοχή και εκπροσώπων των κατοίκων πριν να γίνει η Πράξη Εφαρμογής ώστε αυτή η επιτροπή να μπορέσει να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα με όλα τα απαραίτητα έργα το οποίο θα δεσμεύει και την επόμενη και μεθεπόμενη διοίκηση. Έτσι θα μιλάμε με ένα ολοκληρωμένο έργο με χρονοδιαγράμματα, με στόχους και οριοθετήσεις.

Τέλος σε εκείνη την περιοχή δεν είναι συνδεδεμένο με το βιολογικό καθαρισμό όλο το δίκτυο. Έχουμε τις παλιές αποχετεύσεις. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής είχε αναφέρει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι μέσα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ θα γίνει η επέκταση και έχει μάλιστα εγκριθεί η δαπάνη για αντίστοιχη μελέτη. Αναμένουμε να γίνει πράξη η υπόσχεση της προηγούμενης διοίκησης. Θα δούμε με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ  κ. Χρόνη και την Τεχνική Υπηρεσία σε ποια φάση βρίσκεται αυτό το έργο το οποίο είναι ένα πρόβλημα και ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Νομίζω ότι θα πρέπει να λυθεί μόνο και μόνο για να δώσουμε το στίγμα ότι μέσα στο 2020 έχουμε παλιές αποχετεύσεις ενώ έπρεπε να έχουμε συνδεθεί με το βιολογικό καθαρισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *