Ξεκινά την Κυριακή το 28ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι στην Καβάλα με 350 αθλητές

Ξεκινά την Κυριακή το 28ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι στην Καβάλα με 350 αθλητές και συνολικά 1000 άτομα με τα συνοδά μέλη. Το Τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στο Διοικητήριο με συμμετοχή 23 χωρών όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου κ. Βασίλη Θεοδωρίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη «Πράγματι πρόκειται για μια διοργάνωση που ξεκινά την Κυριακή στις 4 Αυγούστου και κρατάει μέχρι τις 11 Αυγούστου, 8 ημέρες στο σύνολο δηλαδή. Τουρνουά όπως κάθε χρόνο, φτάσαμε στο 28ο πλέον και μιλάμε για θεσμό πια.

Οι συμμετοχές είναι αυξανόμενες από χρόνο σε χρόνο. Είχαμε και μια περίοδο στην αρχή της κρίσης με μια κάμψη αλλά τώρα πια πάμε καλά και έχουμε αναμονή πλέον 1350 συμμετεχόντων και έρχονται νέα παιδιά με συνοδούς, γονείς, προπονητές, παράγοντες κλπ. Άρα ο κόσμος που έρχεται τελικά μαζί μας, είναι πολλαπλάσιος αυτού που θα αναμέναμε. Πάνω από 1000 άτομα συνοδοί, 9 μέρες θα είναι στην Καβάλα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ενώ η πόλη θα έχει ένα πολιτιστικό γεγονός και μια οικονομική ένεση που θα μας κρατήσει σε υψηλά επίπεδα».

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Οι 40 κορυφαίοι σκακιστές θα είναι κοντά μας και όλα αυτά θα προβάλλονται διαδικτυακά οπότε η προβολή της Καβάλας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. 

Πάμε δυνατά με 23 χώρες συμμετοχής, παραδοσιακά θα έχουμε και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο ενώ θα έχουμε συμμετοχές και από Κίνα, Ταϊπέι και γενικά από Ασία».

Ο ίδιος εκτιμά ότι όλα θα πάνε καλά. «Υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα για τους κορυφαίους αθλητές, έχουμε και την στήριξη των τοπικών Αρχών  με έναν προϋπολογισμό 50 χιλιάδων ευρώ να καλύπτεται από τους φορείς που είναι κοντά μας.

Είναι γεγονός το 28ο Τουρνουά, από το 1991 ξεκινήσαμε και πρόκειται για έναν θεσμό που πρέπει να μείνει στην Καβάλα. Απλά χρειάζεται μια θεσμική συμμετοχή του Δήμου Καβάλας για να μείνει καλύτερα και δυνατότερα αυτός ο θεσμός» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *