Ξεκινάει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στην Καβάλα το Θερινό Σχολείο (Summer School) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου ξεκινάει το Διεθνές, πλέον,  Θερινό Σχολείο (Summer School) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (Πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) για τέταρτη χρονιά με θέμα «Organic PhotoVoltaic Systems» στον χώρο του πρώην ΤΕΙ. Ο Αντιπρύτανης κ. Δημήτρης Μαδυτινός έκανε γνωστό ότι την Δευτέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία του με 30 φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου!

Ο κ. Μαδυτινός είπε ότι «υπάρχει μία συνέχεια τριών ετών η οποία ξεκίνησε και συνεχίζει με τη συνάδελφο καθηγήτρια την κα Ελένη Αποστολίδου. Είναι το Summer School που διοργανώνεται από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και για 2-3 εβδομάδες. Θα έχουμε 30 φοιτητές, πάρα πολύ μεγάλος αριθμός για Summer School και για τέτοια εποχή. Είναι μεγάλη επιτυχία αυτή της Ελένης και θα της δώσουμε συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά και θα της ευχηθούμε καλή δύναμη. Θα έχουμε φοιτητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής αλλά και μερικούς Έλληνες. Θα συμμετέχουν στις διαδικασίες των μαθημάτων αλλά και στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε συνεργασίες μεταξύ τους όσον αφορά θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ. Είναι ενδιαφέρον το θέμα, είναι μοντέρνο, η κα Αποστολίδου πάρα πολύ καλή. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο τη στηρίζει πολύ. Είναι όλα έτοιμα και τη Δευτέρα στις 10 το πρωί ξεκινάμε. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ξεκίνησε δειλά- δειλά πριν 3 χρόνια, μεγάλωσε έγινε γνωστό και τώρα αρχίζουν και απορρίπτουν σιγά- σιγά φοιτητές. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον».

ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Για τις εξελίξεις στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο, μέρος του οποίου είναι και το (πρώην)  ΤΕΙ ΑΜΘ, είπε ότι «τυχαίνει να συμμετέχω σε όλες τις συνελεύσεις της Επιτροπής, φτάσαμε μέρα παρά μέρα να πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη. Είναι πραγματικά δύσκολο το εγχείρημα αλλά θέλω να πω ότι δειλά- δειλά διαφαίνεται ότι τα προβλήματα αρχίζουν και λύνονται. Και είναι θετικό αυτό γιατί αρχίζει και μαθαίνει ο ένας τον άλλον, μαθαίνουμε ο ένας τα προβλήματα του άλλου, τα σεβόμαστε και νομίζω ότι γρήγορα θα πάρουν μπρος φουλ οι μηχανές.

Η τελευταία συνεδρίαση, την Τετάρτη, ήταν πράγματι λίγο σύνθετη γιατί από τα διάφορα ιδρύματα έρχονται διάφορα θέματα, ακόμη και οργανωτικά. Αλλά νομίζω ότι αρχίζει σε μεγάλο βαθμό η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της διοικούσας και νομίζω ότι πάμε καλά. Αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Θέλουν κοντά ένα μήνα για να αρχίσουν να λειτουργούν οι πληρωμές των λογαριασμών. Πρέπει πρώτα να μαζευτούν σ’ έναν κουβά τα χρήματα και να αρχίσουν και να φεύγουν. Έχει δουλειά ακόμη, αλλά φαίνονται πια κάποια σημεία θετικών βημάτων.

Από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα πάνε καλά. Τα τμήματα περιμένουν τους φοιτητές τους, ετοιμάζονται τα site για το κάθε τμήμα. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βλέπουν τι προσφέρει το κάθε τμήμα, το πρόγραμμα σπουδών, τα πάντα είναι έτοιμα. Έχουν περάσει από την Επιτροπή, έχουν εγκριθεί όλα».

Τέλος ανέφερε ότι «την Τετάρτη βγήκε το ΦΕΚ που εντάσσει όλα τα μέλη, διοικητικούς και ακαδημαϊκούς συναδέλφους, στο νέο Πανεπιστήμιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *